Schoolplein 14 daagt leerlingen uit om met elkaar te spelen én te sporten

Schoolplein 14 daagt leerlingen uit om met elkaar te spelen én te sporten


Geplaatst op: 28 september 2015

De scholen Sint Antonius in De Hoef, Driehuisschool in Mijdrecht en de CNS in Abcoude uit de gemeente De Ronde Venen hebben hun schoolplein omgetoverd tot een Schoolplein14. Een initiatief van de Johan Cruyff Foundation en de gemeente met als doel alle leerlingen uit het primair onderwijs uit te dagen met elkaar te spelen én te sporten.

Met een paar aanpassingen op het schoolplein worden leerlingen structureel meer uitgedaagd om tijdens en na schooltijd samen te spelen en te sporten. Schoolplein 14 leert kinderen ook respect te hebben voor elkaar en versterkt het initiatief de verbinding tussen de school en de wijk.

Wethouder Dijkstra: ‘Ik ben erg blij met Schoolplein 14. Het plein wordt niet alleen vrolijker door alle kleuren, maar heeft echt een positieve invloed op het beweeggedrag van de kinderen. Er zijn allerlei beweegvormen mogelijk, waardoor er voor iedereen kind leuks bij zit. Het is aan de school om dit multifunctionele gebruik te stimuleren en de kinderen te blijven uitdagen. Wij zijn blij dat wij dit als gemeente mogelijk hebben kunnen maken”.

Voor en door leerlingen
Op het schoolplein worden lijnen en kleurvakken (coatings) aangebracht zoals een goal op de muur, een speelcirkel of een stukje atletiekbaan. De kinderen beslissen zelf mee bij het kiezen van de coatings. Welke coatings passen het beste op het plein en op hun school? En wat is de beste plek? Zij tekenen mee op een professionele plattegrond, geven presentaties en beslissen zelf over de invulling van hun schoolplein.

Na het maken van de aanpassingen kan het schoolplein nog beter worden gebruikt voor gymlessen of andere activiteiten. Naast de aanpassingen krijgen de scholen ook materialen en een spellenboek met inspiratie voor het gebruik van de coatings.

Drie scholen in De Ronde Venen
De aanleg van een Schoolplein14 is duur. Een motto van Johan Cruijff is "Alleen kan je niets, je moet het samen doen". De gemeente, de foundation en de scholen hebben er dan ook samen voor gezorgd dat Schoolplein14 gerealiseerd kon worden. De gemeente heeft een oproep gedaan bij alle scholen en aangegeven dat zij geld beschikbaar wil stellen voor de uitvoering van het project.

Het eerste Schoolplein14 is voor de zomervakantie geopend bij de r.k.b.s. St.. Antonius in De Hoef. Inmiddels zijn ook de pleinen van de Driehuisschool in Mijdrecht en van de CNS in Abcoude geopend en door de kinderen in gebruik genomen.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Schoolplein 14 daagt leerlingen uit om met elkaar te spelen én te sporten

De scholen Sint Antonius in De Hoef, Driehuisschool in Mijdrecht en de CNS in Abcoude uit de gemeente De Ronde Venen hebben hun schoolplein omgetoverd tot een Schoolplein14. Een initiatief van de Johan Cruyff Foundation en de gemeente met als doel alle leerlingen uit het primair onderwijs uit te dagen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: