001 -Family
De Bandbrouwerij: een frisse wind in het muziekcircuit van Aalsmeer

De Bandbrouwerij: een frisse wind in het muziekcircuit van Aalsmeer


Geplaatst op: 29 september 2015

Aalsmeer - Vrijdag 2 oktober de eerste editie van De Bandbrouwerij in N201. Een nieuw programma waarin N201 muzikanten uit Aalsmeer en omgeving bij elkaar wil brengen om samen muziek te maken.

Speel je een instrument (wat voor instrument dan ook) en wil je eens uitproberen hoe het klinkt om met andere muzikanten samen te spelen? De bandbrouwerij is een mooie manier om dat te doen; of je nu allang in een band speelt of nog niet, of een klassiek instrument speelt maar wel eens iets wil doen samen met een rock- of popband; alles kan worden uitgeprobeerd bij de bandbrouwerij op vrijdagavond in N201. Onder begeleiding van verschillende ervaren muzikanten, bandcoaches en muziekdocenten wordt er flink op los gejamd, gespeeld, geoefend net zo lang tot er wie weet wat voor prachtige dingen uit voortkomen.

Hoe werkt het?
Je kunt je aanmelden op https://www.facebook.com/bandbrouwerij ,hier kun je terecht voor info en al je vragen. Per editie wordt er een apart event aangemaakt waarin het repertoire wordt afgesproken en waar je je kunt aanmelden om mee te doen.

De bandbrouwerij is van 20:30 -01:00 en daarbij is er van 20:30 – 23:00 een bandcoach of muziekdocent aanwezig die je helpt met de akkoordenschema’s en tips om goed samen te spelen. Daarna is er nog 2 uurtjes vrij jammen waar alle aanwezigen aan mee kunnen doen, ook is de oefenruimte boven gratis beschikbaar voor de deelnemers en daar mag je doen wat je maar wil. Als het nodig is dan wordt hetzelfde repertoire twee weken later nog eens herhaald met misschien nog wat nieuwe nummertjes erbij, of wat andere muzikanten; dat wordt per keer apart bekeken. Van mensen die muziekles krijgen wordt de docent benaderd en gevraagd of de nummers die gespeeld worden in de les kunnen worden behandeld zodat je het extra kunt oefenen.

Belangrijkste is dat het gezellig is en dat iedereen speelervaring kan opdoen en andere muzikanten kan leren kennen. Zodra er wat nummers ingestudeerd zijn, worden er met alle muzikanten die dat willen korte optredens gepland tijdens De Vrijdagshow met nog wat andere bands in N201.

Eindresultaat is een aantal live-optredens in N201 (en hopelijk ook daarbuiten) om het resultaat voor publiek ten gehore te brengen en behalve dat levert het je sowieso weer leuke nieuwe ervaringen en nieuwe vrienden op!

Als je eerst wil komen kijken hoe anderen het doen is dat ook prima: de bar is open, doe een drankje en kijk eerst de kat uit de boom, geen probleem. Zowel muzikanten als andere geïnteresseerden zijn altijd welkom om even langs te wippen.

De Bandbrouwerij is er voor alle muzikanten vanaf 15 jaar. Een maximumleeftijd is er niet, een beperking in genre in principe ook niet, maar het repertoire is wel gericht op popmuziek in de breedste zin. De eerste twee keer is het op vrijdag 2 en vrijdag 9 oktober, daarna is het


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Bandbrouwerij: een frisse wind in het muziekcircuit van Aalsmeer

Aalsmeer - Vrijdag 2 oktober de eerste editie van De Bandbrouwerij in N201. Een nieuw programma waarin N201 muzikanten uit Aalsmeer en omgeving bij elkaar wil brengen om samen muziek te maken. Speel je een instrument (wat voor instrument dan ook) en wil je eens uitproberen hoe het klinkt om … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: