001 -Family
Twee nieuwe buurtkamers openen hun deuren in oktober

Twee nieuwe buurtkamers openen hun deuren in oktober


Geplaatst op: 29 september 2015

De Ronde Venen Op dinsdag 6 oktober gaat de eerste Buurtkamer Baambrugge van start! En wel in het dorpshuis De Vijf Bogen. De week daarop opent Karin van Dierendonck in haar bloemenzaak de tweede buurtkamer van Mijdrecht.

Wat is een buurtkamer
Een buurtkamer is een ontmoetingsplaats voor ouderen. Ontmoeten staat centraal en er is ruimte voor spelletjes, activiteiten of samen dingen ondernemen.

Waarom een buurtkamer?
Een buurtkamer speelt in op de wens van veel ouderen om zo lang mogelijk zelfstandig te willen blijven wonen. Zeker voor hen is het belangrijk om actief te blijven deelnemen aan het maatschappelijk leven en anderen te ontmoeten in de eigen buurt met aandacht en zorg voor elkaar. Juist in deze tijd is het van wezenlijk belang dat mensen in buurt en dorp iets voor elkaar kunnen betekenen; elkaar het gevoel geven dat het prettig wonen en leven is in hun buurt.

Vrijwilligers
Een buurtkamer is er niet zomaar. Alleen met een gezellige ruimte met open inloop zijn we er niet! Uiteraard zijn er mensen nodig die graag als gastheer of gastvrouw willen fungeren en vrijwilligers die af en toe activiteiten organiseren en begeleiden. En natuurlijk moeten we met elkaar mensen enthousiast maken om de buurtkamer te bezoeken.

Vindt u het leuk om zorg te dragen voor een prettige sfeer, de koffie en thee, en kunt u ook goed luisteren en een groepsgesprek voeren? Wilt u een (creatieve)activiteit begeleiden: bijvoorbeeld spelletjes, bloemschikken, schilderen, enz. Wilt u buurtbewoners ophalen uit de wijk en naar de Buurtkamer brengen? Kortom, wilt u meehelpen in de buurtkamer Baambrugge? Of misschien kent u wel iemand die eigenlijk wel iets voor de medebuurtgenoten wil doen? Ook vrijwilligers die slechts een deel van het jaar ingeroosterd willen worden zijn welkom. Vrijwilligers werken zelfstandig in teams, worden intensief begeleid door de coördinator en kunnen deelnemen aan diverse cursussen vanuit het welzijnswerk.

Op dinsdag 6 oktober bent u iedere dinsdag tussen 10.00 tot 13.00 uur van harte welkom in de eerste Buurtkamer van Baambrugge.
Adres : Dorpshuis De Vijf Bogen, Prinses Margrietstraat 10, 1396 JX Baambrugge Tel (0294) 291 955 Informatie bij Annemarie Keja a.keja@stdb.nl tel. (0294) 284 824.

 


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Twee nieuwe buurtkamers openen hun deuren in oktober

De Ronde Venen Op dinsdag 6 oktober gaat de eerste Buurtkamer Baambrugge van start! En wel in het dorpshuis De Vijf Bogen. De week daarop opent Karin van Dierendonck in haar bloemenzaak de tweede buurtkamer van Mijdrecht. Wat is een buurtkamerEen buurtkamer is een ontmoetingsplaats voor ouderen. Ontmoeten staat … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: