Strafworpen te moeilijk voor Vinken D1

Geplaatst op: 29 september 2015

Het begin was voor de Vinkeveense formatie. Na een paar kleine kansjes was het Joas Leeflang die middels een in de diepte aangegeven doorloopbal de 1-0 scoorde. Binnen 15 seconden was het alweer gelijk.

Vinken bleef fanatiek aanvallen. Soms wat onrustig. Het was Tessa Fokker die een kansje vlakbij de korf benutte en de 2-1 liet noteren. Toen kon er al een gaatje worden geslagen, maar helaas. Vinken mist de eerste toegekende strafworp.

Na wissel van vak en functie is het Sanne Fokker, die via een doorloopbal de 3-1 op het scorebord liet zetten. EKVA probeerde via ingestudeerde aanvallen tot scoren te komen, maar het JUMBO achttal ontregelde dit met strak voorverdedigen. Toch kwamen ze terug. Via een afstandsschot en na slecht uitverdedigen een kansje vlakbij de korf werd de ruststand 3-3.

De tweede helft begonnen de gasten zeer sterk. Ze waren effectiever met hun schoten en liepen in tien minuten tijd uit tot 3-5. Via een doorloopbal scoorde opnieuw Tessa Fokker en konden we dichterbij komen. Echter ook deze keer werd een strafworp gemist.

Vlak voor de laatste wissel werd nog twee keer gescoord. Bud van der Vliet scoort uit een door Joas Leeflang aangegeven dieptebal. EKVA scoort tegen zodat we met 5-6 het laatste kwart ingaan.

EKVA krijgt het lastig, de vermoeidheid slaat toe, de blauw-witte Vinkenformatie gaat er nog eens flink tegenaan. Er zijn veel kansen, niet al te zorgvuldig maar wel fanatiek gaan we op zoek naar de gelijkmaker. Het is Nieko Dankelman die de 6-6 scoort via een doorloopbal. Helaas mist Isabel van der Horst nog een paar leuke kansen. En dan. In de laatste minuut opnieuw een strafworp. Opnieuw gaat deze mis. Er wordt afgefloten met 6-6 eindstand. Het JUMBO achttal eindigt op de 3e plaats en houdt EKVA achter zich. Nog een wedstrijd en dan gaan we de zaal in.

Vinkeveen - Afgelopen zaterdag moest het door JUMBO gesponsorde achttal van Vinken D1 haar laatste thuiswedstrijd spelen. Dit maal was EKVA D1 de tegenstander, uit werd er nipt gewonnen, dus de blauw-witten uit Almere waren gebrand op revanche. Het begin was voor de Vinkeveense formatie. Na een paar kleine kansjes … Lees meer »