Wederom zure nederlaag voor sterk spelend VZOD FIQAS

Geplaatst op: 29 september 2015

De Kwakel - Op de uitzonderlijk windstille en heerlijk nazomerende Wim Kan dreef mocht het eerste team afgelopen zaterdag aantreden tegen ZKC’31 uit Zaandam. De thuisploeg staat door bij de voorgaande wedstrijden telkens net aan het kortste eind te trekken met één punt uit vier wedstrijden nog niet waar het verdient te staan.

VZOD/FIQAS opent scherp en door score van Verburg mag de 1-0 genoteerd worden. Toch zijn het de Zaandammers die het scorend beter starten en met drie punten op rij de voorsprong nemen. Waar VZOD/FIQAS het vorige week in de eerste helft liet liggen wordt nu goed hersteld en speelt de thuisploeg zich in de 20e minuut terug naar een gelijke stand (5-5). Vanaf dit moment trekt de thuisploeg de wedstrijd naar zich toe en wordt een gaatje van twee punten geslagen. Met scores over en weer is de stand na een afstandsschot van Spaargaren 10-7. Met nog zeven minuten te spelen in de eerste helft scoren beide ploegen nog éénmaal waardoor met een stand van 11-8 de thee gedronken mag gaan worden.

Na rust opent de Boer-Westerhof de score met een fraai afstandsschot waardoor het verschil voor het eerst vier punten is. ZKC’31 weet echter bij te scoren, waardoor VZOD/FIQAS het verschil naar 5 punten niet weet te maken.
Na bijna een kwartier gespeeld te hebben lijkt ZKC’31 de korf steeds beter te vinden, waardoor zij het gat van 14-11 naar 14-13 weten te dichten. Gelukkig weet Donja Passies via een afstandsschot de stand weer naar 15-13 te brengen. Het andere vak neemt dit voorbeeld over, waardoor er met nog 13 minuten te spelen weer een voorsprong van 17-14 op het bord te zien is.

Deze voorsprong is slechts van korte duur, ZKC’31 zet in de laatste minuten aan, waardoor ze met nog 5 minuten te spelen een gelijke stand weten te behalen (18-18). Alyssa te Riele weet via een afstandsschot haar ploeg nog op voorsprong te krijgen. Helaas bleek dit niet voldoende, ZKC’31 wist nog tweemaal de korf te raken, waardoor ze voor de tweede keer in de wedstrijd op voorsprong kwamen. Met nog twee minuten speeltijd weet VZOD/FIQAS de korf niet meer te vinden, waardoor met een 19-20 eindstand wederom als verliezende partij het veld wordt verlaten.

Komende zaterdag treedt VZOD/FIQAS tegen Madjoe aan, die door winst op Luno haar eerste punten wist te pakken.

De Kwakel - Op de uitzonderlijk windstille en heerlijk nazomerende Wim Kan dreef mocht het eerste team afgelopen zaterdag aantreden tegen ZKC’31 uit Zaandam. De thuisploeg staat door bij de voorgaande wedstrijden telkens net aan het kortste eind te trekken met één punt uit vier wedstrijden nog niet waar het … Lees meer »