001 -Family
Bezoekersaantal UitinDeRondeVenen.nl meer dan verdubbeld

Bezoekersaantal UitinDeRondeVenen.nl meer dan verdubbeld


Geplaatst op: 29 september 2015

De Ronde Venen – Het bezoekersaantal van www.uitinderondevenen is sinds de start in 2011 ruimschoots verdubbeld. Maandag 21 september discussieerden cultuuraanbieders tijdens de Cultuurborrel in de Bibliotheek Mijdrecht of het tijd is voor een app voor de digitale uitkalender.

De website www.uitinderondevenen.nl bestaat vier jaar jaar. Het aantal bezoekers blijft groeien. In 2011, het eerste jaar, haalde de website 3.100 hits en in 2015 al 6.500 tot half september. Steeds meer cultuurliefhebbers weten hun weg naar de digitale cultuuragenda te vinden. Inmiddels hebben al ruim 160 cultuuraanbieders zichzelf aangemeld op de digitale uitkalender. Organisaties zetten hun activiteiten online en bewoners checken op Uit in De Ronde Venen wat er te doen is in de gemeente.

Maandag 21 september kwamen cultuuraanbieders bij elkaar tijdens de Cultuurborrel in de Bibliotheek Mijdrecht. Directeur Eric de Haan lichtte de mogelijkheid toe om een app voor de website te starten. Hiermee kunnen gebruikers op hun smartphone eenvoudig checken welke activiteiten er zijn in de gemeente. “Ik zou hem gelijk downloaden, het is makkelijk en vergroot de populariteit”, reageerde iemand gelijk. De meeste aanwezigen waren terughoudend. “Maak Uit in De Ronde Venen eerst nog bekender, voordat je geld in een app steekt”, zeiden sommigen. Anderen gaven aan zelf liever op de computer te kijken, maar dat je met een app wellicht wel een nieuwe gebruikersgroep aanboort. De komende tijd zullen we verder onderzoeken of de behoefte voor een Uit in De Ronde Venen-app leeft in de gemeente.

Uit in De Ronde Venen werd in het leven geroepen door cultuurconsulenten Margriet Veeneman en Marlous van Merkenstein. In opdracht van de Bibliotheek Mijdrecht, en met subsidie vanuit de gemeente, zetten zij zich in voor samenwerking in en vanuit het culturele veld. Uit in De Ronde Venen is te volgen via Facebook en op Twitter via @UitinDRV. Via het aanmeldformulier op www.uitinderondevenen.nl kunnen cultuuraanbieders zichzelf gratis aanmelden. Door hun activiteiten daarna naar uitinderondvenen@bibliotheekavv.nl te mailen, komen deze in de online kalender te staan.Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bezoekersaantal UitinDeRondeVenen.nl meer dan verdubbeld

De Ronde Venen – Het bezoekersaantal van www.uitinderondevenen is sinds de start in 2011 ruimschoots verdubbeld. Maandag 21 september discussieerden cultuuraanbieders tijdens de Cultuurborrel in de Bibliotheek Mijdrecht of het tijd is voor een app voor de digitale uitkalender. De website www.uitinderondevenen.nl bestaat vier jaar jaar. Het aantal bezoekers blijft … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: