001 -Family
SCAU-concert 11 oktober in Uithoorn

SCAU-concert 11 oktober in Uithoorn


Geplaatst op: 30 september 2015

Uithoorn – Zus en broer Ella van Poucke (cello) en Nicolas van Poucke spelen op zondagmiddag 11 oktober om 14.30 uur in de Thamerkerk een uitdagend programma met muziek van Boccherini, Beethoven, Messiaen en Prokofjev. Dit is het tweede concert van de Stichting Culturele Activiteiten Uithoorn (SCAU) van het seizoen 2015-2016. Twee jonge, bevlogen musici die het maximale uit hun instrument halen en het publiek meevoeren naar andere werelden.

Vooral het stuk van Messiaen is bijzonder. Het is het vijfde deel (‘Lofzang op de eeuwigheid van Jezus’) uit zijn ‘Kwartet voor het einde der tijden’ . Messiaen schrijft het werk in gevangenschap. De première vindt plaats op 15 januari 1941 in Stalag VIII A, een kamp in het oosten van Duitsland. ‘Nooit is mijn muziek beluisterd met evenveel aandacht en begrip als bij die gelegenheid’ zegt de componist later. Stelt u het zich eens voor: vijfduizend verkleumde krijgsgevangenen èn hun bewakers die deze muziek door de componist zelf en drie medegevangenen op schamele instrumenten horen uitvoeren...
Naast Messiaen horen we een speelse Boccherini, een dramatische Beethoven en een kleurrijke Prokofjev. Meer informatie over het programma is te vinden op de website www.scau.nl.

Ella van Poucke begint op zesjarige leeftijd met cello spelen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Als zij tien jaar is, maakt ze haar debuut in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Sindsdien speelt ze in alle belangrijke concertzalen van Nederland. In 2008 wint ze het Prinses Christina Concours en in november van dat jaar maakt ze haar solodebuut in de Grote Zaal van het Concertgebouw. Tot haar meest recente wapenfeiten behoort het winnen van de Elisabeth Everts Prijs die is bedoeld voor jonge Nederlandse musici van uitzonderlijke begaafdheid.
Ella wordt alom geprezen vanwege de intensiteit van haar spel, haar prachtige toonvorming en feilloze techniek. Dat alles maakt haar tot een muzikale persoonlijkheid van grote klasse.

Nicolas van Poucke is een van de meest veelbelovende Nederlandse pianisten. In 2006 verovert hij de eerste prijs tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours. In 2013 wint Nicolas de Vakjuryprijs en de Publieksprijs in de finale van het Grachtenfestival Concours in de Kleine Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam. Als hij veertien is maakt hij zijn orkestrale debuut met het JeugdOrkest Nederland o.l.v. Jurjen Hempel. Hij studeert bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. Behalve solist is Nicolas ook een gepassioneerd kamermusicus.
In 2013 verzamelt hij via crowdfunding genoeg geld om zijn eerste CD op te kunnen nemen, getiteld ‘I believe in Bach, the Father, Beethoven, the Son, and Brahms, the Holy Ghost of Music’. De Volkskrant geeft de CD vier sterren: ‘Een CD die je bij je lurven grijpt door een ontzagwekkende concentratie en een mooi ontwikkeld gevoel voor timing’.

Kaarten à 12 euro zijn te koop aan de zaal of bij de boekhandels Ten Hoope (winkelcentrum Zijdelwaard) en Bruna (winkelcentrum Amstelplein). Jongeren onder de zestien betalen slechts 6 euro. Mis deze unieke muzikale belevenis niet!Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

SCAU-concert 11 oktober in Uithoorn

Uithoorn – Zus en broer Ella van Poucke (cello) en Nicolas van Poucke spelen op zondagmiddag 11 oktober om 14.30 uur in de Thamerkerk een uitdagend programma met muziek van Boccherini, Beethoven, Messiaen en Prokofjev. Dit is het tweede concert van de Stichting Culturele Activiteiten Uithoorn (SCAU) van het seizoen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: