001 -Family
Provincie wil verdubbeling rijstroken N201 tussen A2 en Loenerslootsebrug

Provincie wil verdubbeling rijstroken N201 tussen A2 en Loenerslootsebrug


Geplaatst op: 2 oktober 2015

Regio - De provincie Utrecht wil het aantal rijstroken op de N201, tussen de A2 en de kruising met de Straatweg (N402) naar Loenen aan de Vecht verdubbelen. Hiervoor moet een tweede Loenerslootsebrug over het Amsterdam-Rijnkanaal worden aangelegd. Dit heeft het college van Gedeputeerde Staten op 15 september jl. besloten.

Op 22 juni 2015 hebben Provinciale Staten de motie "Inventariseren aanpak fileprobleem N201-Loenerslootsebrug" aangenomen. De N201 tussen de A2 en het kruispunt met de N402 (richting Loenen aan de Vecht) heeft onvoldoende capaciteit om de verkeersstromen in de ochtend- en avondspits te verwerken. Tussen 2010 en nu zijn alle eenvoudig te realiseren oplossingen uitgevoerd. Deze maatregelen hebben wel geholpen, maar het probleem is daardoor niet opgelost.

Het Rijk heeft daarom besloten ergens tussen 2016 en 2019, de afrit naar de N201 uit de richting Amsterdam te verlengen ten behoeve van de verkeersveiligheid. Deze maatregel zorgt echter niet voor een betere verkeersafwikkeling.

De volgende stap in een toekomstvaste oplossing van het fileprobleem, is verdubbeling van het aantal rijstroken op de N201 tussen de A2 en de aansluiting op de N402 richting Loenen aan de Vecht. De kosten hiervan bedragen € 60 mln, waarvan de helft nodig is voor een tweede Loenerslootsebrug over het Amsterdam-Rijnkanaal en de spoorverbinding Utrecht-Amsterdam.

Samen met Rijkswaterstaat zijn Gedeputeerde Staten het bevoegd gezag dat het probleem moet oplossen, dit omdat de huidige Loenerslootsebrug eigendom is van het Rijk, terwijl de doorstromings- en veiligheidsknelpunten ook op de A2 plaatsvinden. Gedeputeerde Staten vinden het van belang, dat de gemeenten Stichtse Vecht en Hilversum, alsmede de provincie Noord-Holland goed worden betrokken bij deze plannen.

Volgens Gedeputeerde Staten is reeds gestart met het lobbyen bij het Rijk voor een financiële bijdrage aan een tweede Loenerslootsebrug.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: RTV Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Provincie wil verdubbeling rijstroken N201 tussen A2 en Loenerslootsebrug

Regio - De provincie Utrecht wil het aantal rijstroken op de N201, tussen de A2 en de kruising met de Straatweg (N402) naar Loenen aan de Vecht verdubbelen. Hiervoor moet een tweede Loenerslootsebrug over het Amsterdam-Rijnkanaal worden aangelegd. Dit heeft het college van Gedeputeerde Staten op 15 september jl. besloten. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: