Monsterzege voor De Vinken

Geplaatst op: 4 oktober 2015

Deze laatste uitwedstrijd werd gespeeld bij de naburige korfbalvereniging De Corvers in Hilversum, waar nog authentiek gespeeld wordt op gras. Het begin van de wedstrijd ging in een hoog tempo gelijk op, maar De Vinken wist met een kleine voorsprong de rust in te gaan. In de tweede helft kregen de tegenstanders korfballes van De Vinken en konden de punten mee terug naar Vinkeveen.

Gras
De Corvers opende de wedstrijd sterk en was dan ook duidelijk meer in haar element op het gras en een klein veld dan De Vinken. Een eerste tegendoelpunt werd echter snel gemaakt door Masha Hoogeboom, die ook deze wedstrijd in de aanval begon , samen met aanvoerster Annick Stokhof en de heren Jelle Mul en Gideon Leeflang. In het andere vak waren de heren Kelvin Hoogeboom en Rutger Woud ook zuiver met het schot, waardoor De Vinken voor het eerst deze wedstrijd een gat kon slaan.

Kelvin en Rutger werden ook deze wedstrijd vergezeld door Emese Kroon en Eva Hemelaar. De Corvers wist nog één keer een tegenantwoord te geven door een vrije bal en een schot uit de ruimte netjes binnen te schieten. Met vijf doelpunten op rij liet De Vinken zien dat ze onterecht onderin de ranglijst staat. Een mooi schot van Eva Hemelaar, korte kans van Rutger Woud, een doorloopbal van Masha Hoogeboom, een korte kans van Annick Stokhof en een schot van Kelvin Hoogeboom zorgden voor een 3-8 tussenstand. In de aanval van Corvers liet de ploeg een hoog baltempo zien met veel bewegende blokken, waardoor het verdedigend zwaar was voor de ploeg uit Vinkeveen. Voor het rustsignaal wist De Vinken echter nog drie keer de korf te vinden.

In de rust, met een stand van 7-11 op het scorebord, kon er tevreden terug gekeken worden op de eerste helft. Na een oppepper van verzorger Ron en een uitgebalanceerde speech van trainer-coaches René Westdorp en Fred Straatman was het plan voor de tweede helft duidelijk. In de aanval moest de ploeg nog geduldiger spelen en de juiste mensen op de juiste plek zetten. En verdedigend moest het roer om, om De Corvers de illusie te ontnemen dat er wat te halen viel.

Feilloos
In de tweede helft werd dit plan feilloos uitgevoerd door het Vinkeveense Abn-Amroteam. Er werd door de ploeg in de tweede helft even vaak gescoord als in de eerste helft. Met zes doelpunten op rij van Eva Hemelaar, Kelvin en Masha Hoogeboom, Gideon Leeflang, Annick en Rutger Woud (2x) stond De Vinken maar liefst tien doelpunten voor op de tegenpartij. De Corvers kon geen grip krijgen op het tactisch verdedigende spel van de Vinkeveners en wist in de tweede helft maar twee keer te scoren. Na twee doelpunten van Jelle Mul en schotje van Emese Kroon werd de eindstand door De Corvers gebracht op 9-22.
Aanstaande zaterdag speelt De Vinken zijn laatste buitenwedstrijd van dit jaar op eigen veld. Om half vier begint deze wedstrijd en dan krijgt de ploeg de nummer twee van de poule op bezoek. Volgende week is niet alleen de laatste buitenwedstrijd van De Vinken 1, maar ook de laatste wedstrijd waarin Eva Hemelaar zal beginnen in de basis. Genoeg redenen om te komen kijken en aan te moedigen op het Vinkenveld.

Vinkeveen - Op zaterdag 3 oktober werd de een na laatste wedstrijd buiten gespeeld door het vlaggenschip van De Vinken. Hoewel de ploeg al goede wedstrijdelementen heeft laten zien, kon het de wedstrijdpunten nog niet erg vasthouden. Deze laatste uitwedstrijd werd gespeeld bij de naburige korfbalvereniging De Corvers in Hilversum, … Lees meer »