Vroeg tegendoelpunt nekt KDO in Amsterdam tegen AGB

Geplaatst op: 5 oktober 2015

De Kwakel - Na de ruime 4-1 overwinning van vorige week tegen DSOV, mocht KDO afgelopen zondag op bezoek bij koploper AGB. In Amsterdam kon trainer Raymond de Jong niet beschikken over zijn topscorer Mathijs van Rijn (last van zijn hamstring) en rechtsbuiten Menno Lingeman (niet fit genoeg). Daarentegen was de terugkeer was de terugkeer van Timo Kas in de Kwakelse selectie positief te noemen. Met onder andere Bart Hoving als spits, Maurice Bartels als rechtsbuiten en Jeroen de Jong als linkshalf begon KDO de wedstrijd op het sportpark Ookmeer.

Na dertig seconden keken de Kwakelaars tot hun grote verbazing al tegen een 1-0 achterstand aan. Na een kortgenomen corner werd de bal hoog ingebracht, waarna de openingstreffer werd binnengekopt door de Turkse thuisploeg. Na dit vroege tegendoelpunt deed KDO er alles aan om AGB te bestreden met een gezonde dosis passie en strijd. De dynamische thuisploeg deed hetzelfde en bleef gokken op een actie van één van hun individueel, sterke spelers. In de eerste helft kregen beide ploegen nog kleine mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer tot aan de rust.
In de tweede helft probeerde AGB de wedstrijd slim uit te spelen en streden als team volop voor elke bal. De Amsterdammers, die door velen worden getipt als kampioenskandidaat nummer één in de 3e klasse C, gaven ook in de tweede helft nauwelijks ruimte weg voor KDO. De beste mogelijkheid van de wedstrijd kregen de Kwakelaars in de 72e minuut toen Joeri Stange net naast kopte na een strakke voorzet vanaf de rechterkant van invaller Rick Kruit. Aan de andere kant kon AGB een aantal keer gevaarlijk worden voor het Kwakelse doel, maar uiteindelijk eindigde het boeiende gevecht in een 1-0 overwinning voor de thuisploeg.

Door deze nederlaag staat KDO nu op een zevende plaats. Opvallend is dat het verschil in punten tussen de nummer laatst Zwanenburg en nummer twee De Meteoor slechts zeven punten is. Aanstaande zondag spelen de Kwakelaars een thuiswedstrijd tegen De Meteoor. De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen was tijdens een beslissingswedstrijd in het seizoen 2009-2010. Destijds won KDO met 1-0 door een doelpunt van Joeri Stange en promoveerde naar de derde klasse. De wedstrijd KDO-De Meteoor begint om 14:00 uur en wordt gespeeld aan de Kwakelse Vuurlijn.

Opstelling KDO: Peter Onderwater, Doron Borger, Mathijs Molleman, Joris Kortenhorst, Michael Meijer, Jim Klijn, Bart van der Tol (65e Rick Kruit), Jeroen de Jong (65e Timo Kas), Maurice Bartels, Bart Hoving en Joeri Stange.

De Kwakel - Na de ruime 4-1 overwinning van vorige week tegen DSOV, mocht KDO afgelopen zondag op bezoek bij koploper AGB. In Amsterdam kon trainer Raymond de Jong niet beschikken over zijn topscorer Mathijs van Rijn (last van zijn hamstring) en rechtsbuiten Menno Lingeman (niet fit genoeg). Daarentegen was … Lees meer »