001 -Family
EHBO vereniging Wilnis Nederlands kampioen

EHBO vereniging Wilnis Nederlands kampioen


Geplaatst op: 5 oktober 2015

Het EHBO team van EHBO vereniging Wilnis liet zaterdag 3 oktober tijdens het nationaal kampioenschap van KNV EHBO Nederland 14 teams uit de andere provincies ruim achter zich en sleepte het Nederlands kampioenschap binnen. 15 EHBO teams uit Nederland streden in Odijk voor de nationale titel. De EHBO teams gingen de uitdaging aan met 10 ongevallen, 3 theorie proeven en 2 vaardigheidsproeven.

Eerste keer
Het EHBO team Wilnis heeft zich in april tijdens de provinciale vaardigheidsproeven gekwalificeerd voor de KNV EHBO Nationale Vaardigheidsproeven. Op zich al een mooie prestatie. Het driekoppige team - met teamleider Thea van Kleef en Anja de Jong en Kitty Reurings - deed voor de eerste keer in deze samenstelling mee aan de Nationale vaardigheidsproeven. “We wilden minimaal de 7e plaats halen. Dat we eerste zijn geworden hadden we nooit verwacht”.

Vreemde taal
Het EHBO team is de hele middag in touw geweest. Achter elkaar heeft het team met 10 verschillende ongevallen met steeds 2 tot 4 slachtoffers hun EHBO vaardigheden laten zien aan de jury. De slachtoffers worden nagespeeld door goed opgeleide Lotusslachtoffers, die alles heel waarheidsgetrouw naspelen en grimeren. Een enorme diversiteit aan verwondingen en situaties passeerde de revue. Van drugs- en drankgebruik, nekletsel en een beroerte tot gebroken ledenmaten en anafylactische shock. “We hadden ook een slachtoffer dat we totaal niet verstonden. Zij bleek Hebreeuws te spreken. Dat was een uitdaging om erachter te komen wat zij mankeerde en haar gerust te stellen,” aldus het Wilnisse EHBO-team. Daarnaast heeft het team met 3 theorie proeven en 2 vaardigheidsproeven ook nog bewezen de EHBO vaardigheden en kennis meester te zijn.

Nieuwe EHBO cursus oktober
Het EHBO team volgt de EHBO herhalingslessen bij EHBO vereniging Wilnis. De EHBO vereniging zet daarnaast ook leden in voor EHBO bij evenementen en activiteiten. Op 28 oktober start EHBO vereniging Wilnis met een nieuwe EHBO cursus. Er zijn nog een paar plaatsen open. Informatie opvragen of opgeven kan via info@ehbowilnis.nl of kijk op de website www.ehbowilnis.nl.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

EHBO vereniging Wilnis Nederlands kampioen

Het EHBO team van EHBO vereniging Wilnis liet zaterdag 3 oktober tijdens het nationaal kampioenschap van KNV EHBO Nederland 14 teams uit de andere provincies ruim achter zich en sleepte het Nederlands kampioenschap binnen. 15 EHBO teams uit Nederland streden in Odijk voor de nationale titel. De EHBO teams gingen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: