Jeugdbrandweer Vinkeveen speelt landelijke finale

Jeugdbrandweer Vinkeveen speelt landelijke finale


Geplaatst op: 5 oktober 2015

De jeugdbrandweer van Vinkeveen heeft afgelopen zaterdag 4 oktober deelgenomen aan de landelijke finale wedstrijd in Capelle a/d IJssel. Op deze wedstrijd in de klasse aspiranten lage druk streden de beste elf ploegen uit Nederland om de landstitel. Het team uit Vinkeveen eindigde deze finale op een zeer verdienstelijke zevende plaats! Een extra vermelding waard is dat de pompbediende individueel de hoogste score behaalde en zich de beste pompbediende van Nederland mag noemen!

De ploeg had zich eerder dit jaar voor deze wedstrijd geplaatst door goede resultaten bij de kwalificatiewedstrijd in Beverwijk en de halve finale in Moerdijk. Bij deze wedstrijd moest men uitrukken naar een bouwbedrijf. Op het terrein bleek een buitenbrand te zijn ontstaan. Doordat er bij de brand een aantal gasflessen stonden werden deze aangestraald en vormden een groot gevaar. Hierop moest door de ploeg direct op ingezet worden om de gasflessen te koelen. De brand was tevens overgeslagen naar de loods. In de loods werd de branduitbreiding gevonden en onder dekking van een straal moest daar een slachtoffer worden gered. Daarna kon de brand snel worden afgeblust en vervolgens alle materialen weer worden opgeruimd.

Bij de prijsuitreiking werd bekend dat de Vinkeveense ploeg op deze finale op een zevende plaats was geëindigd. Dit jaar hadden zich 99 teams in deze klasse opgegeven en het bereiken van de finale was voor dit jonge team al een hele mooie prestatie! Dit beloofd dus nog wat voor de toekomst!


Laatst bewerkt op: 25 februari 2018 19:19

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Jeugdbrandweer Vinkeveen speelt landelijke finale

De jeugdbrandweer van Vinkeveen heeft afgelopen zaterdag 4 oktober deelgenomen aan de landelijke finale wedstrijd in Capelle a/d IJssel. Op deze wedstrijd in de klasse aspiranten lage druk streden de beste elf ploegen uit Nederland om de landstitel. Het team uit Vinkeveen eindigde deze finale op een zeer verdienstelijke zevende … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: