Gifbeker voor VZOD/FIQAS was nog niet leeg

Geplaatst op: 5 oktober 2015

Kudelstaart - Afgelopen zaterdag was het D-Day voor de Kudelstaartse korfballers van VZOD/FIQAS. De eerste overwinning van dit seizoen in de tweede klasse moest over de streep getrokken worden. Dit zou dan moeten gebeuren in Rijnsburg tegen Madjoe, die op de rangschikking één punt boven VZOD stond. Tot op heden trokken de Kudelstaarters elke week aan het kortste eind en stonden ze na het laatste fluitsignaal met lege handen.

Daar moest vandaag verandering in komen en in een fenomenaal korfbalweertje had na enkele seconden de bal de korf al doorboord door Josine Verburg: 0-1. In dezelfde minuut lag de gelijkmaker er echter al in: 1-1. Deze minuut was gelijk illustratief voor het verdere verloop van de eerste helft. Zo gauw het team van trainer/coach Frits Visser op voorsprong kwam, scoorde Madjoe gelijk tegen. De looplijnen in de aanvallen van VZOD/FIQAS werden bepaald door de verdediging van Madjoe in plaats van omgekeerd en de Kudelstaarters hadden moeite om dit op te lossen. Behalve het spannende scoreverloop waren er in de eerste helft toch wel enige hoogstandjes te noteren: een geblokte doorloopbal in de verdediging door de wekelijks intelligent spelende routinier Bart Verheul en een sublieme pass door Chiel van Leeuwen op Verheul die de kans wegtrekkend van de paal koelbloedig afmaakte. Op een stand van 8-8 deden deze mannen dit nog eens en dit keer was van Leeuwen de afmaker. So far so good, voor VZOD leek er geen vuiltje aan de lucht. Het scoreverloop was stuivertje wisselen en de teams gaven elkaar geen duimbreedte toe. Nooit werd het verschil voor rust meer dan één doelpunt. Leuk voor de neutrale toeschouwer maar de talrijke Kudelstaartse supporters waren er niet gerust op. VZOD was niet zo scherp als vorige week toen er schlemielig verloren werd in de laatste seconden. Ook het uitvallen van twee dames bij Madjoe maakte dit team zeker niet zwakker. Zo werd de rust bereikt met een achterstand voor VZOD/FIQAS van 10-9. Gelijk na rust werd die geëgaliseerd door van Leeuwen die een mooie doorloopbal benutte: 10-10. Toch was het Madjoe dat toen een gaatje sloeg van drie treffers, mede doordat twee heren bij hen vanmiddag lekker op schot waren. Het was Verburg die een schitterende one-handed doorloopbal in het voorbijgaan verzilverde en daarmee de Kudelstaarters op 14-12 bracht. Toen Donja Passies ook de 14-13 er van afstand in knalde, was de aansluiting weer daar. Maar in dezelfde minuut werd het gat weer twee en ondanks opnieuw een treffer van Verburg stond er tien minuten voor het einde zelfs een 17-14 op het scorebord. Trainer/coach Frits Visser had inmiddels een wissel doorgevoerd en Wouter Vermeulen ingebracht om aanvallend een nieuwe impuls te geven. Daar waar ook Verburg meer uitgespeeld en bediend had kunnen worden. Op karakter en vechtlust kwamen de Kudelstaarters door treffers van Passies en Alyssa te Riele toch weer op 17-16. Maar niet attent verdedigen bij doorloopballen in de slotfase, bracht Madjoe met 18-16 de zege. De tijd en het geloof ontbrak in de laatste minuut bij de teleurstelde VZOD-ers om het tij nog te keren en de zeer goed leidende arbiter floot vanmiddag voor de laatste keer. Het onoverwinnelijke aura van vorig seizoen ontbreekt tot op heden en dit kun je alleen met goede resultaten terugpakken. De blauw zwarte brigade van coach Visser weet dit als geen ander en zal er dan ook aanstaande zaterdag tegen Luno weer volop voor gaan. De rit is nog lang en op een gegeven moment zal het muntje de goede kant op gaan vallen. Coach Visser na afloop: “We kunnen niets anders stellen dan dat we zijn weggeschoten. En daardoor op een plaats staan waar we niet thuis horen.” Zaterdag ontvangt VZOD/FIQAS aan de Wim Kan Dreef om 15.30 uur Luno en hoopt dan de rode lantaarn aan hen over te doen.

Kudelstaart - Afgelopen zaterdag was het D-Day voor de Kudelstaartse korfballers van VZOD/FIQAS. De eerste overwinning van dit seizoen in de tweede klasse moest over de streep getrokken worden. Dit zou dan moeten gebeuren in Rijnsburg tegen Madjoe, die op de rangschikking één punt boven VZOD stond. Tot op heden … Lees meer »