VZOD F1 kampioen veldkorfbal

Geplaatst op: 5 oktober 2015

Kudelstaart - Zaterdag 3 oktober hebben de spelers van VZOD F1 het eerste kampioenschap van hun nog prille korfbal carrière gevierd! De week ervoor waren zij eigenlijk al zeker van het kampioenschap, door in een spannende wedstrijd te winnen van de nummer 2, Fiducia F1. Deze week de laatste wedstrijd van het veldseizoen voor het eigen thuispubliek en als zij zouden winnen zouden ze ongeslagen kampioen zijn! De tegenstander was Thor F1, de nummer laatst van de poule, een team dat eigenlijk net is begonnen met korfballen. Een groot niveauverschil, maar het scoren moet je toch echt zelf doen. De score werd al snel geopend door de goed spelende Gijs Vollmuller en een mooi schot van de topscorer van deze ochtend, Noëlla Honselaar, waardoor de F1 al vroeg op een voorsprong kwam. Na 10 minuten kwam Sven van Soest in het veld die na een mooie sprint meteen een doelpunt maakte. Ook Kim van der Hoorn en Berber Veldkamp wisten in de eerste helft al te scoren, waardoor iedereen een keer gescoord had. Kim en Berber korfballen nog helemaal niet lang, maar dit zou je niet denken als je ze ziet spelen! De ruststand was 11-2, waardoor coaches Annemijn en Josine al bang werden dat zij weer appeltaart moesten gaan bakken, als de 20 zou worden bereikt. Voor de tweede helft werd afgesproken dat er zo veel mogelijk overgespeeld moest worden. Dit werd perfect uitgevoerd, waardoor het publiek met mooie doelpunten werd vermaakt. In de tweede helft werd er geen doelpunt meer doorgelaten, maar veel gescoord, wat de eindstand op 19-2 bracht. De F1 van VZOD is ongeslagen kampioen! De kampioenen werden in de kantine gehuldigd met medailles en het feest werd gevierd met een prachtige F1-taart. Ook de F2 was van de partij, die helaas nog even moet wachten op hun eerste overwinning door een te hoge poule-indeling, maar de trainers Romy, Esmee, Annemijn en Josine zijn heel erg trots op alle F-jes dit seizoen!

Kudelstaart - Zaterdag 3 oktober hebben de spelers van VZOD F1 het eerste kampioenschap van hun nog prille korfbal carrière gevierd! De week ervoor waren zij eigenlijk al zeker van het kampioenschap, door in een spannende wedstrijd te winnen van de nummer 2, Fiducia F1. Deze week de laatste wedstrijd … Lees meer »