Foto: Dóra Barens

Aalsmeerder Daniël Giacon (14) schittert in Manchester


Geplaatst op: 5 oktober 2015

In het weekend van 3 en 4 oktober vond in het Engelse Manchester het eerste kwalificatietoernooi voor de Nederlandse floretschermers in de leeftijdsgroep tot 17 jaar plaats.

De schermers nemen aan vijf kwalificatietoernooien deel om te bepalen welke vier van hen Nederland mogen vertegenwoordigen op de Europese Jeugdkampioenschappen.

De Aalsmeerse Daniël Giacon (14) deed op zaterdag mee aan het individuele toernooi. Er waren 135 deelnemers die over 20 poules verdeeld werden. Daniël won alle partijen in de poule en had daarmee een vrijstelling voor de eerste eliminatie. Vervolgens won hij met gemak (15-5) van een Oostenrijker en moest hij voor een plaats bij de beste 16 tegen een clubgenootje van SchermCentrum Amsterdam strijden. Omdat de twee elkaar goed kennen en aan elkaar gewaagd zijn, was er veel spanning, maar Daniël wist de partij uiteindelijk met 15-7 te winnen. Ook de volgende tegenstander was een bekende. De Deen werd net als twee jaar eerder in Parijs verslagen. De stand was 15-9. Daarmee stond de Aalsmeerder in de kwartfinale. Daar trof hij een Tsjech. In een spannende strijd waar het een hele tijd gelijk opliep, moest hij toch zijn meerdere erkennen in deze jongen van 16. Met een eindstand van 13-15 had hij een mooie 7e plaats behaald. Daarmee was hij veruit de beste Nederlander op dit toernooi.

Op zondag 4 oktober werd er in teams geschermd (equipe). Het team Ned1 waarin Daniël zat, had voor de eerste ronde een vrijstelling en moest het toen opnemen tegen Ned3. Deze ontmoeting werd gewonnen, waarna een gelegenheidsteam met een Brit, een Hongaar en een Let de tegenstander was. Daniël moest de laatste partij spelen. Hij kreeg veel tegentreffers om zijn oren, maar wist de Nederlanders toch naar de finale te loodsen met een einduitslag van 45-44. In de finale troffen de Nederlandse jongens de Denen. Ook hier was Daniël degene die de laatste partij moest spelen, maar nu wist hij deze iets eenvoudiger af te sluiten (45-37). Met een mooie award voor de eerste plaats moesten de Nederlanders zich haasten naar het vliegveld. Dit is voor het eerst sinds jaren dat Nederland een equipewedstrijd heeft gewonnen in het Europese Cadetten Circuit.

Dit was het eerste van vijf kwalificatietoernooien door heel Europa. Alle reis- en verblijfkosten voor deze toernooien moeten zelf betaald worden. Daarom zoekt Daniël sponsors. Wilt u deze talentvolle Aalsmeerse schermer helpen op weg naar de top, neem dan contact op via dgiacon@hotmail.com om de tegenprestatie te bespreken of steun Daniël door voor €30,- per jaar een FanCard aan te vragen op www.danielgiacon.nl.

Foto: Dóra Barens

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Aalsmeerder Daniël Giacon (14) schittert in Manchester

In het weekend van 3 en 4 oktober vond in het Engelse Manchester het eerste kwalificatietoernooi voor de Nederlandse floretschermers in de leeftijdsgroep tot 17 jaar plaats. De schermers nemen aan vijf kwalificatietoernooien deel om te bepalen welke vier van hen Nederland mogen vertegenwoordigen op de Europese Jeugdkampioenschappen. De Aalsmeerse … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: