001 -Family
Radio Aalsmeer zoekt boekenwurmen

Radio Aalsmeer zoekt boekenwurmen


Geplaatst op: 6 oktober 2015

Aalsmeer – De lokale omroep van Aalsmeer en Kudelstaart is er voor jong en oud. Dat blijkt ook uit de diversiteit aan programma’s die te beluisteren zijn op de zender. Zo staan de komende week klassieke, 60-er en 80-er jaren muziek geprogrammeerd en kunt u luisteren naar de voorzitter van FC Aalsmeer. Tenslotte zoekt het kinderprogramma ‘Let’s go!’ naar heuse boekenwurmen.

Intermezzo met Chopin en Stravinsky
Het programma dat wekelijks klassieke muziek in de Aalsmeerse huiskamer brengt heet ‘Intermezzo’. Cor Knol, een van de programmamakers, heeft voor de komende week weer een aantal muziekpareltjes voor u uitgezocht. Zondag 11 oktober kunt u om 11.00 uur luisteren naar het eerste pianoconcert van Chopin en zijn Fantasie over Poolse volksliederen. Iets verder weg, op dinsdag 20 oktober vanaf 21.00 uur is het de beurt aan Igor Stravinsky met de Vuurvogel, Oidipoes Rex en L’Histoire du Soldat.

Voorzitter FC Aalsmeer in de spotlight
De wekelijks veelbeluisterde Aalsmeerse talkshow ‘Door de Mangel’ werd afgelopen week geconfronteerd met een gast die op het laatste moment af moest zeggen. Gelukkig is er altijd iemand te vinden die ‘vrijwillig’ gemangeld wil worden. Deze week was dat fysiotherapeut René Vreken. De drie kernwoorden die René bij zichzelf vindt passen zijn: teamplayer, humor en eigenwijs. De manager van het Paramedisch Adviescentrum Aalsmeer vertelde dat voetbal een belangrijke rol in zijn jonge jaren heeft gespeeld, maar een knieblessure dwong hem te stoppen. Ook de 50-jarige Kudelstaarter heeft een nieuwe gast uitgekozen: onderwijsman en voorzitter van voetbalclub FC Aalsmeer Eef Niezing. Van hem wil René iets bijzonders weten: “Eef heeft al een heel plan voor zijn ‘mantelzorg’ bedacht. Ik zou graag willen weten hoe hij zijn oude dag voor zich ziet”, aldus Vreken. Het antwoord op deze vraag hoort u komende maandag vanaf 19.00 uur. Eef Niezing is de 97ste Aalsmeerder die langskomt en dat betekent dat de 100ste gast nu echt dichtbij komt. Afgelopen maandag onthulden de presentatoren een nieuwe hint en dat is het woord “hoog”. Al een idee wie deze gast gaat worden? In ieder geval een bekende Aalsmeerder en eentje die iedereen kent! Noteer de datum alvast in uw agenda: maandag 2 november a.s.

Top 10 van…
‘De Top 10 van…’ is een ander populair programma op de maandagavond. Wekelijks mag een Aalsmeerder tussen 20.00 en 21.00 uur zijn of haar tien favoriete nummers laten horen. Deze week mag Jolanda de Kruijf een lijstje maken. Zij is werkzaam bij Computer Business Applications (CBA) en het Crown Theater Aalsmeer.

Let’s Go!’ zoekt boekenwurmen
Zoals iedere vrijdag begint ook op 9 oktober je weekend weer bij Kim & Joey. Tussen 18.00 en 19.00 uur hebben zij weer een gezellige uitzending Let’s Go! klaar staan, bomvol leuke nieuwtjes, gezellige interviews en natuurlijk heel veel muziek. Zo komt Melissa komt langs om alles te vertellen over hoe je leuke verjaardagspartijtjes kan vieren. Ook zal zij samen met Kim een tipje van sluier oplichten over een creatief item vanaf november bij Let’s Go! Wat er allemaal te beleven is rondom de op 7 oktober gestarte Kinderboekenweek heeft Kim voor je uitgezocht. Natuurlijk is Let’s Go! ook heel benieuwd naar jouw favoriete boek en/of schrijver! Ben jij een echte boekenwurm en wil je wat komen vertellen over je favoriete boek en/of schrijver? Geef je dan op via letsgo@radioaalsmeer.nl en dan ben je vrijdag van harte welkom in de studio.

60-er jaren
A.s. zaterdag 10 oktober gaat Sem de nostalgische 60’er jaren tour op. Zo draait Sem nummers die niet vaak meer te horen zijn, maar waar vroeger veel op werd gedanst, gezwijmeld, ludduvuddu (liefdesverdriet) werd weggewerkt of waar gewoon naar werd geluisterd. Denk dan aan Petula Clark, Tom Jones, Everly Brothers, Dusty Springfield, Dean Martin, Paul Anka, Sonny & Cher e.v.a. Voor deze keer kan de playlist ook aangevuld worden met nummers die luisteraars graag nog een keer willen horen uit deze tijd. Stuur uw favoriete nummer naar: studio@radioaalsmeer.nl.

October Eighties in 'Aalsmeer by Night'!
Het programma 'Aalsmeer by Night' keert in de maand oktober terug naar de muziek uit de jaren 80. Onder de naam 'October Eighties' presenteert Meindert van der Zwaard op donderdagavond vanaf 22.00 uur de leukste en opmerkelijkste muziek uit het tijdperk 1980-1989. De vaste onderdelen zoals de 'De Reclameplaat' (rond 22.20 uur), 'De Nederlandse Top 10' (22.30 uur) en 'Oud & Nieuw' (rond 22.50 uur), gaan even buiten dit thema om, maar de 'Tandenpoetsplaat' (rond 23.30 uur) en het laatste half uur 'Aalsmeer Easy' staan juist extra in het teken van deze tachtiger jaren. Suggesties en verzoeknummers uit deze periode zijn altijd van harte welkom. Bel gerust tijdens de uitzending: 0297-325858 of volg 'Aalsmeer by Night' op Facebook.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Radio Aalsmeer zoekt boekenwurmen

Aalsmeer – De lokale omroep van Aalsmeer en Kudelstaart is er voor jong en oud. Dat blijkt ook uit de diversiteit aan programma’s die te beluisteren zijn op de zender. Zo staan de komende week klassieke, 60-er en 80-er jaren muziek geprogrammeerd en kunt u luisteren naar de voorzitter van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: