001 -Family
Geslaagde eerste muzikale lezing over Mozart in Bibliotheek Mijdrecht

Geslaagde eerste muzikale lezing over Mozart in Bibliotheek Mijdrecht


Geplaatst op: 6 oktober 2015

Mijdrecht - Afgelopen vrijdagavond 2 oktober was de eerste van de vier muzikale lezingen, georganiseerd door stichting Troupe A’dour in samenwerking met de Bibliotheek Mijdrecht.

Lucas Bunge vertelde op een inspirerende manier over de ontstaansgeschiedenis van de opera Idomeneo van Wolfgang Amadeus Mozart en bood een kijkje in zijn werkplaats. Verrassend genoeg was het Mozart zelf (een rol van Harry- Imre Dijkstra), die zorgde voor de persoonlijke noot door voor te lezen uit de brieven die hij schreef aan zijn vader. Maar het was bovenal genieten van de prachtige muziek uit deze opera.

Op vrijdag 20 november volgt de tweede lezing uit deze serie. Dit keer staat Russische componist en pianist Aleksander Skrjabin(1872-1915) centraal. Deze componist is wat minder bekend in Nederland dan Mozart, maar hij hoort bij alle grote componisten in zijn geboorteland. Harry-Imre Dijkstra gaat samen met pianiste Helena Basilova achter de piano op verkenning van zijn kleur- en geurrijke muziek.

De derde lezing is op vrijdag 5 februari. Dan staat de Fransman Claude Debussy (1862-1918) centraal en op vrijdag 4 maart is het thema 'Schumann op reis'.

Harry-Imre Dijkstra is de spil van deze muzikale lezingen. Hij is zeer veelzijdig als succesvol klarinettist, componist en arrangeur. Door zijn brede belangstelling zijn zijn lezingen altijd interessant en verrassend.

Kaarten kunnen worden besteld via schuil@kpnplanet.nl of telefonisch 06 23117671 (Arjen Schuil). Losse kaarten voor afzonderlijke avonden: € 15,-; bent u van plan de komende drie avonden te gaan bezoeken, dan geldt een speciaal tarief bij voorverkoop.
Aanvangstijd van de muzikale lezingen: 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom voor een kopje koffie. Tijdens de pauze wordt u een drankje aangeboden.

De muzikale lezingen worden gehouden in de Bibliotheek Mijdrecht, Dr J. van der Haarlaan 8.

Meer informatie op www.bibliotheekavv.nl en op www.troupeadour.nl.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Geslaagde eerste muzikale lezing over Mozart in Bibliotheek Mijdrecht

Mijdrecht - Afgelopen vrijdagavond 2 oktober was de eerste van de vier muzikale lezingen, georganiseerd door stichting Troupe A’dour in samenwerking met de Bibliotheek Mijdrecht. Lucas Bunge vertelde op een inspirerende manier over de ontstaansgeschiedenis van de opera Idomeneo van Wolfgang Amadeus Mozart en bood een kijkje in zijn werkplaats. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: