001 - Tuimarkt
Aalsmeer zorgt voor de juiste hulp bij opvoeden en opgroeien

Aalsmeer zorgt voor de juiste hulp bij opvoeden en opgroeien


Geplaatst op: 6 oktober 2015

Aalsmeer - De week van de Opvoeding (5 t/m 12 oktober) draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders, kinderen en jongeren. Daarbij staat een positieve benadering voorop. Het motto is “Geef me de vijf”. De Binding, Sportservice Haarlemmermeer, Cultuurpunt Aalsmeer en JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) Aalsmeer hebben een leuk programma voor de groepen zeven van de basisscholen en de eerstejaars leerlingen van de Westplas Mavo georganiseerd. Kijk voor meer informatie op www.DeBinding.nl.

Wethouder Gertjan van der Hoeven gaf op dinsdagochtend het startsignaal voor de interactief opgezette workshops. De workshops zijn interactief opgezet. De leerlingen kregen tijdens de workshop van C-taste op een educatieve manier uitleg over smaak en hoe dat voor iedereen anders is. De tweede workshop werd geleid door rapper Snelle, die zich niet liet beperken door zijn schisis (hazenlip). Tijdens de workshop leren de leerlingen dat iedereen talenten heeft en dat iedereen anders is. Bij de workshop sporten met een beperking maakten de kinderen kennis met zitvolleybal, gegeven door Djoke van Marum (speelster van het Nederlands team). Bij alle workshops is besproken wat de leerlingen hebben geleerd en ervaren en telkens blijkt dan weer dat ze meer begrip voor elkaar en voor mensen met een beperking hebben gekregen.

Sociaal loket en jeugdhulp
Niet alleen in de Week van de Opvoeding maar gedurende het hele jaar kunnen opvoeders met hun vragen en zorgen over hun kind terecht bij het Sociaal loket van de Gemeente Aalsmeer. De gemeente is sinds 1-1-2015 verantwoordelijk voor de jeugdhulp. De jeugdhulp kan variëren van problemen waarbij informatie en advies voldoende is tot hele ernstige problemen. De eerste ingang is altijd het Sociaal loket van de gemeente Aalsmeer.

Voor meer informatie over het Sociaal loket kunt u naar www.aalsmeer.nl en klikken op “Sociaal loket”. U kunt ook een email sturen sociaalloket@aalsmeer.nl. U kunt ook bellen tel 0297-387575. U kunt ook langskomen op maandag tot en met vrijdag van 8.30 -12.00 uur bij het Sociaal loket, gemeentehuis, raadhuisplein 1.

Jongeren Op Gezond Gewicht in Aalsmeer
JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht en zet zich in om gezond eten en bewegen voor jongeren makkelijk en aantrekkelijk te maken. Aalsmeer is een JOGG-gemeente en draagt samen met GGD Amsterdam, zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid en andere lokale partijen bij aan de JOGG-aanpak in Aalsmeer. Bijna 1 op de 8 van de Aalsmeerse kinderen in de leeftijdscategorie 5-11 jaar is te zwaar. Het percentage met overgewicht stijgt met de leeftijd. De JOGG-aanpak draagt er aan bij om de stijgende trend van overgewicht bij kinderen in Aalsmeer een halt toe te roepen. www.aalsmeer.nl/jogg


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Aalsmeer zorgt voor de juiste hulp bij opvoeden en opgroeien

Aalsmeer - De week van de Opvoeding (5 t/m 12 oktober) draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders, kinderen en jongeren. Daarbij staat een positieve benadering voorop. Het motto is “Geef me de vijf”. De Binding, Sportservice Haarlemmermeer, Cultuurpunt Aalsmeer en JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) Aalsmeer hebben een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: