001 -Family
Aalsmeer doet mee aan Dag van de Duurzaamheid

Aalsmeer doet mee aan Dag van de Duurzaamheid


Geplaatst op: 7 oktober 2015

Aalsmeer - Op de Dag van de Duurzaamheid, vrijdag 9 oktober, gaat de vijfde editie van de Klimaatverbond Energy Battle van start! De gemeente Aalsmeer doet ook mee. Per gemeente gaan drie teams van elk maximaal tien deelnemers de uitdaging aan om thuis zoveel mogelijk elektriciteit en gas te besparen. Het eerste team bestaat uit raadsleden, wethouders en ambtenaren.

Wie bespaart het meest, en welke gemeente wordt de grote winnaar?
Dit jaar doen 19 gemeenten mee met in totaal 570 huishoudens. Het zijn Aalsmeer, Amstelveen, Almere, Best, Bloemendaal, Buren, Den Helder, Geldermalsen, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Horst aan de Maas, Krimpenerwaard, Leeuwarden, Noordoostpolder, Nijmegen, Oostzaan, Wormerland en Zandvoort.

Wethouder Jop Kluis: ‘De Energy Battle is de energiebesparingswedstrijd voor gemeenten. De afgelopen jaren hebben 35 gemeentes deelgenomen met ruim 1000 huishoudens, die gemiddeld 15% besparing hebben gerealiseerd. Dat komt neer op ruim 700 ton CO2 of omgerekend ruim 275 euro per deelnemer per jaar.’

Met behulp van een energiedisplay, de Wattcher, krijgen de deelnemers inzicht in hun elektraverbruik. Elke deelnemer krijgt gedurende vier weken de Wattcher in huis. Daarnaast is er de wedstrijdwebsite, www.klimaatverbondenergybattle.nl. Daar houden deelnemers hun gas- en elektraverbruik bij en krijgen zij tips en opdrachten om hun verbruik te verminderen. De wedstrijdwebsite toont een actueel overzicht van de standen van alle teams en alle individuele deelnemers. Via een forum delen de deelnemers hun ervaringen. Na vier weken worden de Wattchers doorgegeven aan het volgende team. Zo worden er drie rondes gespeeld.

Op 5 februari 2016, op de Greenchoice Warme Truiendag, wordt bekend gemaakt welke gemeente de grootste procentuele energiebesparing gerealiseerd heeft. De deelnemers van het team met de grootste gemiddelde besparing ontvangt een doos met energiebesparende producten van Eco-Logisch.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Aalsmeer doet mee aan Dag van de Duurzaamheid

Aalsmeer - Op de Dag van de Duurzaamheid, vrijdag 9 oktober, gaat de vijfde editie van de Klimaatverbond Energy Battle van start! De gemeente Aalsmeer doet ook mee. Per gemeente gaan drie teams van elk maximaal tien deelnemers de uitdaging aan om thuis zoveel mogelijk elektriciteit en gas te besparen. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: