Hertha Meisjes C1 pakt spectaculair de leiding

Geplaatst op: 11 oktober 2015

Vinkeveen / Na 4 ronden in de najaarscompetitie 3e klasse moesten de koplopers Diemen Meisjes C2 en Hertha Meisjes C1 afgelopen zaterdag tegen elkaar. Diemen Meisjes C2 stond tot zaterdag aan de leiding met de volle winst uit 4 wedstrijden en een hoger doelsaldo. Ook de Meisjes C1 van Hertha hadden alle wedstrijden gewonnen. Maar de vraag was, wie pakt op punten de leiding in de poule. De meisjes uit Diemen trapte af om 11.30 uur op het zonnige terrein van Hertha en gingen vol gas van start. Na 1 minuut was de stand al 1-0 in het voordeel van de gasten uit Diemen. Het meisjes team van Hertha werd met veel felheid betreden. Maar na 5 minuten scoorde Donna van Hertha via een prachtige aanval met een hoog schot 1-1. Diemen knalde letterlijk door en maakte snel weer 2-1. De eerste helft werd gekenmerkt door een overwicht van Diemen maar het team van Hertha gaf verder niet veel kansen weg. Keepster Melanie van Hertha pakte, wat ze pakken kon en had geluk met een bal op de paal.

Trainer Jeroen gaf het team van Hertha MC1 in de rust een peptalk zoals alleen hij dat kan en de meisjes uit Vinkeveen gingen er weer in geloven. Ze kwamen met een ander gezicht op het veld in de 2e helft. Hertha had meer balbezit en de achterhoede met Camille, Maura, Hanna, Talitha en Demi als voorstopper, gaf geen kans meer weg en veroverde de bal continu. Onder leiding van Bridget, Donna, Fay en Selena herpakte het middenveld zich en zette het aanvalsteam met Zara, Fenna en Joska veel beter in stelling. Bridget scoorde 2 prachtige goals (2-2 en 3-2) met reuze knallen van afstand en Fay zelf scoorde de alles beslissende 4-2. Isabel van Hertha moest helaas geblesseerd afhaken en Diemen speelde door een rode kaart de laatste 5 minuten met 10 meiden. Trainer Jeroen sprak na de wedstrijd vol emotie "De winst komt echt door het blijven vechten van iedereen, ik ben heel erg trots op alle meiden uit dit prachtige Hertha-team"

Hertha MC1 staat nu na 5 wedstrijden 3 punten voor op Diemen (12 punten) met Zwanenburg en Buitenveldert met 10 punten in de achtervolging. Hertha MC1 heeft de lat nu voor zichzelf hoog gelegd. Over een kampioenschap wordt stiekem gefluisterd in de catacomben van het nieuwe clubhuis maar de weg daarnaar toe is nog heel lang. Volgende week moet er uit tegen De Meer Meisjes C2 gespeeld worden.

Vinkeveen / Na 4 ronden in de najaarscompetitie 3e klasse moesten de koplopers Diemen Meisjes C2 en Hertha Meisjes C1 afgelopen zaterdag tegen elkaar. Diemen Meisjes C2 stond tot zaterdag aan de leiding met de volle winst uit 4 wedstrijden en een hoger doelsaldo. Ook de Meisjes C1 van Hertha … Lees meer »