Nieuwe domper voor Atalante heren 1

Geplaatst op: 12 oktober 2015

Vinkeveen - Na twee thuisnederlagen moest Atalante heren 1 ook de eerste uitwedstrijd aan de tegenstander laten. In Huizen werd het 3-2 voor Prima Donna H2. De uitslag was gezien de omstandigheden nog redelijk positief - weer twee punten in de tas - de domper was het uitvallen van Yorick met een ogenschijnlijk zware enkelblessure.

Het zit de mannen van A-side Media niet mee in het begin van de competitie. Nog geen wedstrijd compleet geweest, en afgelopen zaterdag zelfs zonder beide buitenaanvallers Leroy en Sven. Gelukkig waren Rick, Brent en Regi uit heren 2 erbij, ondanks hun helaas verloren vrijdagavondwedstrijd tegen Spaarnestad, en was ook Remco uit heren 4 mee. De mannen bleken ook hard nodig aan het eind van de wedstrijd.

Anders dan vorig jaar bestond Huizen 2 niet uit redelijk irritante, ervaren oud eerste team spelers, maar wachtten twaalf enthousiaste en talentvolle tieners de Vinkeveners op. Jong, en nog redelijk onbezonnen, dus de opdracht was duidelijk: houd ze onder druk. En dat lukte in de eerste set heel goed. Servicedruk, slimme aanvallen en zelf een goed pass. De thuisploeg had er geen antwoord op en maakte ook zelf veel fouten. Met 12-25 haalde de Vinkeveners met gemak de eerste set op.

Misschien wel te makkelijk, want volleyballen kunnen ze in Huizen en daar moet je ze geen ruimte voor geven. Dat gebeurde wel in de tweede set. Atalante was minder scherp en Huizen pakte een voorsprong van drie à vier punten. En dat gat wisten de bezoekers niet meer te dichten. Huizen ging beter draaien, bij Atalante ontstonden steeds meer misverstanden, 25-22.

In de derde set leek de scherpte weer terug, 1-4, maar een heel slordige fase daarna betekende gelijk weer een 6-4 achterstand. ook nu pakte Atalante steeds weer puntjes terug, maar kon het niet doorpakken. Huizen liep langzaam maar zeker uit tot 24-15 toen het noodlot voor Atalante toesloeg. Yorick landde bij een lastige aanval verkeerd en ging flink door zijn enkel. Dat blijft schrikken en de set was dan ook gauw afgelopen, 25-16.

Met Yorick en Jeroen met veel ijs en koud water in de kleedkamer, Erik en Bas van Heren 1, Regi, Brent en Rick van heren 2 en Remco uit heren 4 dan maar de vierde set in. Huizen rook bloed en liep snel uit naar 12-7 en 23-18. Maar bij Atalante won de vechtersmentaliteit het van de teleurstelling. Het werd 23-23 en in een spannende slotfase pakten de Vinkeveners een knappe 25-27 setwinst.

Een bonuspunt, ook voor Yorick, en waarom dan niet ook de winst in deze wedstrijd pakken. De vijfde set bleef lang spannend, tot de scheidsrechter bij een 12-13 stand voor Atalante een Huizense aanval in gaf, terwijl die zeker 10 centimeter uit was. Dus geen matchpunt maar een 13-13 gelijke stand. Huizen profiteerde daarna optimaal en pakte met 15-13 een 3-2 overwinning.

Gemengde gevoelens na afloop bij Atalante. Teleurstelling, maar ook trots op de gepakte punten met dank aan de invallers. Vrijdag 16 oktober wacht Keistad H3, om 21.15 in De Boei. Een belangrijke om van de onderste plaatsen weg te blijven. Dan nog zonder Yorick en Sven, maar met Leroy weer terug. En natuurlijk de steun van de strijders uit heren 2.

Vinkeveen - Na twee thuisnederlagen moest Atalante heren 1 ook de eerste uitwedstrijd aan de tegenstander laten. In Huizen werd het 3-2 voor Prima Donna H2. De uitslag was gezien de omstandigheden nog redelijk positief - weer twee punten in de tas - de domper was het uitvallen van Yorick … Lees meer »