KDO klimt naar de derde plaats dankzij prima overwinning tegen De Meteoor

Geplaatst op: 12 oktober 2015

De Kwakel - Na de nipte 1-0 nederlaag van vorige week tegen koploper AGB, mocht KDO afgelopen zondag thuis aantreden tegen De Meteoor. De ploeg uit Amsterdam-Noord, vorig seizoen gedegradeerd uit de tweede klasse, stond voorafgaand van de wedstrijd op de tweede plaats. Trainer Raymond de Jong kon tegen de Amsterdammers niet beschikken over Mathijs Molleman (vakantie). Daarentegen kwamen Mathijs van Rijn, Menno Lingeman en Timo Kas terug van hun blessures en startten in de basis.

Onder prima weersomstandigheden waren beide ploegen in de beginfase aan elkaar gewaagd. De Meteoor probeerde een aantal keer via een lange bal hun snelle, balvaardige aanvallers te bereiken. KDO kreeg regelmatig ruimte om te voetballen, maar waren beducht op de counters van de Amsterdammers. In de 22e minuut pakte gelegenheidslinksback Maurice Bartels de bal af aan de rechterkant van het veld. Met een goede pass speelde hij Mathijs van Rijn in die de 1-0 leek binnen te schieten. De grensrechter van De Meteoor vlagde niet, maar toch besloot de lange scheidsrechter het doelpunt af te keuren vanwege buitenspel. KDO gaf achterin nauwelijks iets weg en kreeg steeds meer de overhand in de wedstrijd. In de 37e minuut omspeelde rechtsbuiten Menno Lingeman soepel zijn directe tegenstander en schoot de bal vervolgens hard op de rechterpaal. In de daaropvolgende rebound kwam de bal voor de voeten van Bart Hoving die de Amsterdamse doelman op het verkeerde been zette en zo de 1-0 voor KDO maakte. Vlak hierna kwamen de Kwakelaars goed weg toen een schot van de spits van de gasten op de lat belandde. In de 43e minuut had een vloeiende Kwakelse aanval een beter lot verdiend. Een uittrap van de doelman van De Meteoor kwam in de voeten van de goed spelende Maurice Bartels terecht. Bartels speelde de bal snel in op Mathijs van Rijn, die Joeri Stange in kansrijke positie zette, helaas wist Stange niet te scoren. Met een 1-0 voorsprong voor KDO gingen beide ploegen even later rusten.

Het eerste gedeelte van de tweede helft stond in het teken van het raken van de lat door beide ploegen. KDO mocht in de 50e minuut van geluk spreken dat De Meteoor niet op gelijke hoogte kwam. In de scrimmage schoot een Amsterdamse aanvaller de op de lat van het Kwakelse doel. In de 62e minuut overkwam Maurice Bartels hetzelfde aan de andere kant van het veld. Tot slot schoot De Meteoor in de 70e minuut een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied op de lat. Volop spanning en spektakel dus in De Kwakel, maar geen doelpunten. In de 82e minuut bracht Joeri Stange hier echter verandering in. Na een goede onderschepping van invaller Bart van der Tol, zette hij Joeri Stange één op één met de Amsterdamse doelman. Stange rondde dit buitenkansje af, zodat KDO op een 2-0 voorsprong kwam. In de blessuretijd liet opnieuw Bart van der Tol zich positief gelden. Na een matige uittrap van de forse keeper van De Meteoor, nam Van der Tol de bal aan op vijfendertig meter van het doel. Bart behield het overzicht en schoot de bal uiterst fraai over de verslagen doelman heen, 3-0. Een grote vreugde explosie was het gevolg, want de drie punten waren definitief binnen. De enige smet op de tweede helft was het veelvuldige commentaar en gedrag van enkele ‘supporters’ van De Meteoor op de tribune.

Door de fraaie overwinning is KDO gestegen naar de derde plaats op de ranglijst. Aanstaande zondag spelen de Kwakelaars een streekderby in Bovenkerk tegen Roda’23. Om 14:00 uur speelt KDO dan tegen het elftal dat afgelopen zondag verrassend verloor van Fortius.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Doron Borger, Joris Kortenhorst, Michael Meijer, Maurice Bartels, Jim Klijn (74e Bart van der Tol), Bart Hoving, Timo Kas, Menno Lingeman, Mathijs van Rijn (80e Elton Shehu) en Joeri Stange

De Kwakel - Na de nipte 1-0 nederlaag van vorige week tegen koploper AGB, mocht KDO afgelopen zondag thuis aantreden tegen De Meteoor. De ploeg uit Amsterdam-Noord, vorig seizoen gedegradeerd uit de tweede klasse, stond voorafgaand van de wedstrijd op de tweede plaats. Trainer Raymond de Jong kon tegen de … Lees meer »