001 - Tuimarkt
Stichting Omgaan met Pesten krijgt nieuw gezicht

Stichting Omgaan met Pesten krijgt nieuw gezicht


Geplaatst op: 12 oktober 2015

Regio - De nieuwe website van de stichting Omgaan met Pesten met het nieuwe logo is gelanceerd. Oranje blijft de belangrijkste kleur. Het Sta-Sterk-figuurtje, voor veel kinderen het voorbeeld van weerbare lichaamstaal, heeft een metamorfose ondergaan.

Remy Rond van “Ronde Vormen” zette zich belangeloos in voor de stichting en ontwierp het nieuwe frisse en eigentijdse logo. Oranje blijft vanuit de stoplicht-methodiek natuurlijk de belangrijkste kleur. Deze staat voor de waarschuwing “let op, je gaat over mijn grens”, en verbeeldt het opkomen voor jezelf met respect voor jezelf én de ander.

Wim Steijven van “Wim Steijven Photography” maakte de foto’s voor de nieuwe website. Veel kinderen uit gemeente De Ronde Venen hebben model gestaan. Op de foto’s zien we kinderen “tevoorschijn komen”. Remy: “Als je denkt aan het thema pesten, dan ontstaat vaak het beeld van een kind dat buitengesloten wordt, zielig alleen staat en zich verschuilt. Wij willen de transitie laten zien van slachtoffer naar een kind dat sterk staat, in wat voor situatie dan ook. Je hóeft je niet meer te verschuilen wanneer je bent gepest. Want dát is wat de Sta Sterk training voor kinderen doet: de kracht en het zelfvertrouwen ontwikkelen om met nieuwe moed en een trotse blik tevoorschijn te komen uit je verstopplek.”

De trainers die door het hele land werkzaam zijn, waren uitgenodigd om de lancering van de nieuwe website met het logo te vieren. Compleet met een taart, welke was voorzien van een foto met het logo en het nieuwe Sta-Sterk-figuurtje.

De Stichting Omgaan met Pesten, mede opgericht door Mirelle Valentijn uit Wilnis, helpt al jaren kinderen, jongeren en volwassenen voor zichzelf op te komen in lastige situaties. Daarnaast ondersteunen zij ouders en beroepskrachten bij het voorkomen en oplossen van pestgedrag met workshops, studiedagen en cursussen.

Dat pesten nog steeds een veel voorkomend probleem is waarvoor een juiste aanpak belangrijk blijft, wordt onderstreept door de recent ingevoerde Wet Sociale Veiligheid op school. Iedereen kan iets tegen het pesten doen. Ontdek wat jij kunt doen op www.omgaanmetpesten.nl

Na de herfstvakantie start er in Wilnis weer een sta sterk training op de Vlinderbosschool in Wilnis op de woensdagmiddag voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Ook kinderen die niet te maken hebben met pesten, maar wel baat hebben bij het aanleren van een sterkere houding, zodat zij zich zekerder voelen en bijvoorbeeld meer durf ontwikkelen zijn welkom. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Voor meer informatie over de training en aanmelden kan men contact opnemen met 0297-27405 of kijken op www.praktijkvoorlevensgeluk.nl


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Stichting Omgaan met Pesten krijgt nieuw gezicht

Regio - De nieuwe website van de stichting Omgaan met Pesten met het nieuwe logo is gelanceerd. Oranje blijft de belangrijkste kleur. Het Sta-Sterk-figuurtje, voor veel kinderen het voorbeeld van weerbare lichaamstaal, heeft een metamorfose ondergaan. Remy Rond van “Ronde Vormen” zette zich belangeloos in voor de stichting en ontwierp … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: