001 -Family
In 10 weken van faalangst af

In 10 weken van faalangst af


Geplaatst op: 12 oktober 2015

Regio - Faalangst is de angst dat je iets niet kan. Door deze angst kan je niet functioneren zoals je eigenlijk zou willen of laten zien wat je kunt. Kinderen met faalangst denken vaak dat zij de enige zijn. Faalangst komt echter veel voor, een op de tien kinderen heeft faalangst. Op de training faalangst de baas kunnen kinderen werken aan verschillende vormen van faalangst. Er is aandacht voor cognitieve faalangst, die opspeelt bij het leren op school en maken van toetsen. Er word gewerkt aan sociale faalangst, die opspeelt in situaties waarbij kinderen omgaan met anderen en bijvoorbeeld bang zijn om afgewezen te worden. Tot slot word er gewerkt aan faalangst bij het bewegen, bijvoorbeeld op de sportclub. De belangrijkste oorzaak van faalangst zijn gedachten, waardoor spanning, angst en stress wordt opgebouwd. Tijdens de training faalangst de baas leren de kinderen deze gedachten onder andere veranderen in helpende gedachten. Ook word er aandacht besteed aan je anders leren voelen en ontspannen. Uiteindelijk gaat het ook om anders leren doen. Zo word er bijvoorbeeld geoefend met ander gedrag in toneel oefeningen. Het gevolg is dat toetsen maken een makkie wordt, omgaan met anderen een feest en het leveren van prestaties een uitdaging. Deelnemers leren weer functioneren zoals ze willen, omdat ze hun faalangst overwinnen.

De training bestaat uit 10 bijeenkomsten van 1,5 uur. Bij de training horen ook een intakegesprek en twee ouderbijeenkomsten. De training word georganiseerd voor kinderen uit groep 5 t/m 8 van de basisschool door Stichting Samen Sterk voor Kinderen en mede mogelijk gemaakt door subsidie vanuit Gemeente de Ronde Venen. De bijeenkomsten zijn op dinsdagmiddag en starten in november. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Komende weken vinden de intake gesprekken plaats.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met de trainer 0297 – 27 46 05 of via email mirellevalentijn@ssvk.nl Ook vind je informatie over de training op www.ssvk.nl


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

In 10 weken van faalangst af

Regio - Faalangst is de angst dat je iets niet kan. Door deze angst kan je niet functioneren zoals je eigenlijk zou willen of laten zien wat je kunt. Kinderen met faalangst denken vaak dat zij de enige zijn. Faalangst komt echter veel voor, een op de tien kinderen heeft … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: