001 - Escaperoom aglemeen
Cultuurprijs voor (afwezige) Theodore van Houten

Cultuurprijs voor (afwezige) Theodore van Houten


Geplaatst op: 12 oktober 2015

Aalsmeer - Zondag 11 oktober reikte wethouder Gertjan van der Hoeven de Aalsmeerse cultuurprijs uit aan Mien, de zus van Theodore van Houten, in Crown business studio’s. De bekende schrijver, columnist, presentator en voordrachtskunstenaar kon wegens een ernstige ziekte helaas niet zelf de prijs in ontvangst nemen. De prijs werd uitgereikt tijdens de presentatie van het kinderboek van Theodore getiteld: “Walt en Jean, de Sprookjeswinkel/de Bosrandcup.”

Theodore van Houten
De Aalsmeerse cultuurprijs bedraagt € 2250,- en de stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer is verantwoordelijk voor het voordragen van kandidaten voor de prijs. Citaat uit het juryrapport over Theodore: “Theodore van Houten is geboren en getogen in Aalsmeer, mede door zijn liefde voor zijn geboortedorp heeft hij zich jarenlang intensief verdiept in de geschiedenis van Aalsmeer en enthousiast bijgedragen aan de kunst en cultuur van Aalsmeer.” Theodore is bekend van zijn publicaties over Aalsmeer in de Tweede Wereldoorlog, verder genoot hij bekendheid als columnist Floris T in het Witte Weekblad. Bovendien heeft Theodore jarenlang mede de Talk of the Towns georganiseerd en gepresenteerd in De Oude Veiling. De Talk of the Towns waren spraakmakende interviews met interessante personen van binnen en buiten Aalsmeer.

Wethouder Gertjan van der Hoeven: “ Ik vind het erg jammer dat ik de cultuurprijs niet persoonlijk aan Theodore heb kunnen overhandigen. Dan had ik hem kunnen bedanken voor zijn grote inzet voor het Aalsmeerse culturele leven als ‘professionele’ vrijwilliger.”

Cultuurprijs Aalsmeer
De gemeente wil er met haar cultuurbeleid voor zorgen dat zoveel mogelijk Aalsmeerders actief deel kunnen nemen aan culturele activiteiten. Daarbij gaat de gemeentelijke aandacht vooral uit naar de jeugd en de vele vrijwilligers die het culturele verenigingsleven mogelijk maken. Een van de stimulansen is het uitreiken van de twee jaarlijkse Cultuurprijs. Deze prijs gaat naar een persoon of instelling die zich in het bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor kunst en cultuur in Aalsmeer.

 


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Cultuurprijs voor (afwezige) Theodore van Houten

Aalsmeer - Zondag 11 oktober reikte wethouder Gertjan van der Hoeven de Aalsmeerse cultuurprijs uit aan Mien, de zus van Theodore van Houten, in Crown business studio’s. De bekende schrijver, columnist, presentator en voordrachtskunstenaar kon wegens een ernstige ziekte helaas niet zelf de prijs in ontvangst nemen. De prijs werd … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: