001 -Family
Connect Roké Racing Team Nederlands Kampioen 2015

Connect Roké Racing Team Nederlands Kampioen 2015


Geplaatst op: 13 oktober 2015

Mijdrecht - Het beloofde een mooi weekend te worden. De traditionele seizoensafsluiter op Assen is compleet gerestyled, het weer was ondanks de kou, goed te noemen en er was volop vermaak op en rond de baan voor jong en oud.

‘’Dat de kans groot was dat er in Assen een feestje gebouwd kon worden was al eventjes duidelijk. Maar als het dan eenmaal zo ver is, en je rijd rond met een grote 1 en de Nederlandse vlag dan is de ontlading toch wel groot!’’ aldus een zeer tevreden Jeffrey Verhagen na de eerste race tijdens de Battle Of The Nations op het TT-circuit van Assen.

De laatste races van het Open Nederlands Kampioenschap zijn sinds jaar en dag op het TT-circuit van Assen. Dit keer vond de organisatie het tijd voor iets nieuws! Het event heeft een nieuwe naam gekregen en is compleet opnieuw ingedeeld. Voor de ONK zijspannen en de internationale BeNeCup werden hier de laatste twee races van 2015 verreden. Kees Kentrop en Jeffrey Verhagen hadden de beste papieren voor aanvang van het weekend en konden de titel niet mislopen.

‘’De telling van de punten en het verrekenen van de schrapresultaten is wat onduidelijk. Wat betreft het kampioenschap staan we eigenlijk al op safe maar we wachten tot na de eerste race met het bouwen van een feestje’’ vertelde stuurman Kees Kentrop die een relaxte indruk gaf voor aanvang van het weekend.

Op zaterdag stonden twee tijdtrainingen op het programma, welke onder zeer koude omstandigheden verreden zouden worden.
Gezien het koude asfalt en het feit dat zowel Kees Kentrop als bakkenist Jeffrey Verhagen geen onnodige risico’s wilde nemen bouwde de heren van het Connect Roké Racing Team de trainingen rustig op. Na beide trainingen verreden te hebben kregen de regerend Nederlands kampioenen al gauw een indruk van hun positie in het startveld. Op zondag moesten beide races vanaf een 3e plek gestart worden.

Zondagochtend was iedereen al vroeg op gezien de verwachte drukte. Al gauw meldde de eerste gasten zich en bereide iedereen zich voor op de eerste wedstrijd van die dag.
Om 11.30u doofde het rode licht en ging de eerste, 14 ronde tellende, wedstrijd van start. Het was direct erg hectisch op de baan en het was de eerste ronde dringen en zoeken naar een goede plek. Het team van John Smits en Günther Verbrugge had de kopstart en was in de eerste ronde iedereen te snel af. Ze gingen direct aan de leiding gevolgd door Reeves/de Haas met hun DMR voorzien van een 600cc Honda welke op de voet gevolgd werden door Kentrop/Verhagen. Na de eerste ronde namen Kentrop/Verhagen de tweede positie over om vervolgens een poging te doen richting de eerste positie van Smits/Verbrugge. Na enkele ronde kwam wereldkampioen Bennie Streuer met Geert Koerts aan het achterwiel van de Connect Roké LCR om vervolgens enkele keren van positie te wisselen. Na wat wisselingen had de combinatie Streuer/Koerts zich dusdanig naar voren gereden dat ze het gevecht aan konden gaan met Smits/Verbrugge welke tot dat moment riant aan de leiding lagen. Echter ging het er zo hard aan toen dat Streuer/Koerst bij het naderen van De Bult vlak voor Kentrop/Verhagen de baan op gingen nadat ze de grindbak in moesten tijdens de battle met Smits/Verbrugge. Kees Kentrop zag bij het aanremmen voor de GT-bocht een kans om de Streuer/Koerts voorbij te gaan en zo gingen Kees Kentrop en Jeffrey Verhagen de laatste ronde in op een tweede positie. De schade bij Streuer/Koerts was dusdanig groot dat deze de strijd vroegtijdig moesten staken. Bij het vallen van de finishvlag passeerde Smits/Verbrugge als eerste, gevolgd door Kentrop/Verhagen en Kranenburg/Schmitz.
De Connect Roké LCR werd direct na de finish aan de kant gezet en de heren werden voorzien van T-shirt en een andere Arai helm waar duidelijk op stond dat de titel voor het derde jaar op rij naar het Connect Roké Racing Team gaat.

Jeffrey Verhagen: ’’De race was vrij chaotisch in het begin. Vooral de eerste ronden was het zoeken naar de juiste positie. Na enkele ronden gereden te hebben kwamen Bennie en Geert snel dichtbij en zorgen voor wat leuk inhaalacties. De Nederlandse titel én de BeNeCup voor 2015 is veiliggesteld en ik kan met woorden niet uitrukken wat dit met me doet! Iedereen die dit mede mogelijk heeft gemaakt ontzettend bedankt!’’

Aan het einde van de middag werd de tweede en tevens laatste race voor het ONK 2015 verreden.

Voor aanvang van de tweede race was het merendeel van het paddock leeg en het publiek huiswaarts gekeerd.
Om 18.10u was de start. Dit keer was de combinatie van Streuer/Koerts iedereen te snel af. Direct na de start namen zij de leiding en gaven deze niet meer af. Achter Streuer/Koerts waren het John Smits en Günther Verbrugge die een eenzame race reden gevolgd door Kees Kentrop en Jeffrey Verhagen.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Connect Roké Racing Team Nederlands Kampioen 2015

Mijdrecht - Het beloofde een mooi weekend te worden. De traditionele seizoensafsluiter op Assen is compleet gerestyled, het weer was ondanks de kou, goed te noemen en er was volop vermaak op en rond de baan voor jong en oud. ‘’Dat de kans groot was dat er in Assen een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: