Waterscouts Uithoorn krijgen nieuwe locatie

Waterscouts Uithoorn krijgen nieuwe locatie


Geplaatst op: 13 oktober 2015

Uithoorn - Het college van burgemeester en wethouders en de Admiralengroep zijn het eens geworden over een nieuwe locatie voor de waterscouting. Na diverse onderzoeken bleek de locatie tegenover de Uithoornse Roei en Kanovereniging Michiel de Ruyter aan de Amsteldijk Zuid het meest geschikt. De gemeente start de planologische procedure die daarvoor nodig is. Beide partijen gaan op zoek naar financiële middelen om verplaatsing mogelijk te maken.

Reden voor verplaatsing
De Admiralengroep huurt van de gemeente een stuk grond achter de Thamerkerk. Hierop staat een clubhuis dat in een vervallen staat verkeert. Het terrein waar de kinderen van de scouting nu spelen wordt met de ontwikkeling van de Vinckebuurt een parkeerterrein. De scouting zoekt een nieuwe locatie dichtbij de Amstel met een buitenspeelterrein, ruimte voor een clubhuis en een botenhuis, een plek voor het wachtschip Olympus en de lelievletten, en niet te ver van de bebouwing vanwege de bereikbaarheid van de club voor kinderen.

Voor de gemeente is een nieuwe locatie voor de scouting ook wenselijk. De vereniging ligt nu tegen een industriegebied aan en met de ontwikkeling van de Waterlijn komt er een jachthaven bij de Thamerkerk waardoor er beperkte ruimte is voor andere activiteiten.

De gemeente en het bestuur van de Admiralengroep zijn samen op zoek gegaan naar een geschikte nieuwe locatie. In totaal zijn 18 verschillende locaties onderzocht. Daarbij is onder meer gekeken naar ligging, beschikbare ruimte en financiën. De locatie aan de Amsteldijk Zuid kwam daar als meest kansrijk uit.

De nieuwe locatie
Het parkeerterrein tegenover de roeivereniging aan de Amsteldijk Zuid biedt voldoende ruimte. Door aan één zijde het aantal parkeerplaatsen te intensiveren ontstaat er aan de andere zijde ruimte voor de scouting. Extra aandacht is nodig voor het veilig inrichten van de voetgangersoversteek en het fietspad. Ook is een zorgvuldige inrichting nodig met het oog op het nabijgelegen het Fort aan de Amstel en het weidevogelleefgebied. Roei en Kanovereniging Michiel de Ruyter vereniging staat in principe positief tegenover vestiging van de scouting aan de overzijde. Aandachtspunten zijn wel voldoende parkeergelegenheid en afstemming van activiteiten op het water. Om vestiging op de nieuwe locatie mogelijk te maken, start de gemeente een planologische procedure.

Sponsoring en subsidies
De scouting zoekt sponsoren voor een nieuw clubhuis en de inrichting daarvan. Om sponsoren aan te kunnen trekken moeten zij aan kunnen geven dat de vereniging een haalbare nieuwe locatie ter beschikking krijgt. Planologische zekerheid is hierbij een vereiste. De inrichting van de locatie en de aanleg van een veilige verkeerssituatie brengen kosten met zich mee. De gemeente gaat hiervoor op zoek naar subsidies.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Waterscouts Uithoorn krijgen nieuwe locatie

Uithoorn - Het college van burgemeester en wethouders en de Admiralengroep zijn het eens geworden over een nieuwe locatie voor de waterscouting. Na diverse onderzoeken bleek de locatie tegenover de Uithoornse Roei en Kanovereniging Michiel de Ruyter aan de Amsteldijk Zuid het meest geschikt. De gemeente start de planologische procedure … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: