Jubileumconcert van regiokoor De Ronde Venen

Jubileumconcert van regiokoor De Ronde Venen


Geplaatst op: 17 oktober 2015

De Ronde Venen - Dit jaar bestaat het Regiokoor de Ronde Venen 10 jaar.
Opgericht in 2005 begon het koor met ong. 25 leden onder de bezielende leiding van dirigent Gert J. Hans te repeteren en er werd meteen toegewerkt naar een eerste uitvoering, die al in het najaar van datzelfde jaar plaatsvond. Het publiek was enthousiast, dus het was een succes.

Mede hierdoor en door de concerten die hierop volgden, groeide het ledental snel. Momenteel telt het koor 50 enthousiaste zangers.

Een hoogtepunt was het optreden in het Concertgebouw in 2009.

Het Regiokoor en drie andere koren van de dirigent, tezamen goed voor zo’n 200 zangers, groot orkest en 4 solisten, brachten een onvergetelijk concert ten gehore.
Het jaar daarop werd het eerste lustrum gevierd met een uitvoering van Mozart’s Requiem in de prachtige RK kerk Johannes de Doper. Ook hier scoorde het koor hoge ogen.

Andere muziekgenres, licht klassiek en musical, hebben ook al geklonken b.v. tijdens de uitvoeringen in De Rank, die meer als “familieconcert” werden gepresenteerd.

En in 2014 konden we genieten van een groots kerstconcert, wederom in de RK kerk.

Tijdens het jubileumconcert worden de Harmoniemesse van J. Haydn en het Stabat Mater van J. Rheinberger uitgevoerd. Dit laatste werk is niet erg bekend, maar zeker van een ongekende schoonheid.

Het Naska symfonie orkest zorgt voor de begeleiding en brengt ook de bekende symfonie nr.40 KV 550 van Mozart ten gehore.

Al met al een concert dat u zeker niet mag missen!

Locatie: RK kerk Johannes de Doper Mijdrecht/ Wilnis
Datum: 15 november 2015
Tijd: 15.00 u

Kaartverkoop: Boekhandel Mondria Mijdrecht, The Readshop Vinkeveen, de Bree Vinkeveen, Boekhandel Marines van Kralingen in Breukelen, bij de koorleden en vóór aanvang van het concert in de kerk.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de stichting Vrienden Monument Johannes de Doper www.regiokoorderondevenen.nl


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Jubileumconcert van regiokoor De Ronde Venen

De Ronde Venen - Dit jaar bestaat het Regiokoor de Ronde Venen 10 jaar.Opgericht in 2005 begon het koor met ong. 25 leden onder de bezielende leiding van dirigent Gert J. Hans te repeteren en er werd meteen toegewerkt naar een eerste uitvoering, die al in het najaar van datzelfde … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: