Eerste overwinning Atalante heren 1

Geplaatst op: 18 oktober 2015

Atalante heren 1 pakte een belangrijke 3-2 overwinning in eigen huis op Keistad 3. Een verrassende overwinning, want vijf uur voor aanvang moest de zesde man nog gevonden worden. Gelukkig was Rick, samen met Martijn uit heren 2, bereid mee toe doen nadat ze de avond daarvoor al een eigen wedstrijd hadden gespeeld (helaas een 3-1 nederlaag tegen SAS’70 H2). Zonder Sven en de vorige week geblesseerd geraakte Yorick, moest vrijdag ook Remco ziek afhaken. Het zit de Vinkeveners niet mee in het begin van dit seizoen.

Maar net als vorige week kwam Atalante weer geweldig uit de startblokken. Door een goede servicedruk en een gevarieerde aanval,kregen de bezoekers geen poot aan de grond. Via 6-2 en 15-4 werd het een probleemloze 25-15 zege behaald in de eerste set.

Ook in de tweede set had Atalante aanvankelijk het betere van het spel, maar bij 8-8 kwamen de ervaren Amersfoorters langzaam terug. Met een lastige service liep Keistad uit naar 17-20. Maar Atalante rechtte de rug. Na een fraaie staffel en een goed servicebeurt van Leroy kwam de thuisploeg er op en er over om met 25-22 ook de tweede set te winnen.

Een ongekende weelde voor een gehavende ploeg. Nog geen wedstrijd is Atalante compleet geweest en dat is jammer en het breekt het team uiteindelijk toch op. In de derde set nam Keistand een voorsprong van 2-5. De gasten kwamen beter in de wedstrijd en wisten nu wel de druk bij Atalante te leggen. Tot 9-10 vochten de Vinkeveners zich nog even terug, maar dat bleek niet genoeg. Mede door teveel eigen fouten ging de derde set met 17-25 naar Keistad.

En de ervaren en vooral lange mannen uit Amersfoort roken daarna bloed, gingen beter spelen en zetten nu Atalante onder druk. Tot 15-17 behielden de gasten een voorsprong totdat een aantal goede blocks van Rick en Jeroen Atalante voor het eerst in deze set op voorsprong bracht, 19-18. Maar daarna was de energie op en lukte het de thuisploeg niet om door te drukken. Een goede Amersfoortse servicebeurt betekende de 20-25 en de 2-2.

Op naar een vijfde set, met mannen die binnen twee dagen al twee wedstrijden in de benen hadden. Maar Atalante pakte wel gelijk het initiatief en ging met een 8-5 voorsprong wisselen. Daarna kwam Keistad nog sterk terug, maar bij 14-13 floot de scheidsrechter voor punt en dus setwinst voor Atalante. Wedstrijd gespeeld zou je denken, maar de tweede scheids bedacht zi ch (en terecht overigens) en zo ontspon zich een knotsgekke slotfase met kansen voor beide teams. Dat Atalante uiteindelijk met 17-15, door Leroy en Erik, aan het langste eind trok was terecht en een mooie beloning voor een hard werkend team. Met wederom dank voor de bijdrage van de mannen van heren 2!

Atalante heren 1 pakte een belangrijke 3-2 overwinning in eigen huis op Keistad 3. Een verrassende overwinning, want vijf uur voor aanvang moest de zesde man nog gevonden worden. Gelukkig was Rick, samen met Martijn uit heren 2, bereid mee toe doen nadat ze de avond daarvoor al een eigen … Lees meer »