Roda’23 gelukkige winnaar in streekderby tegen KDO

Geplaatst op: 18 oktober 2015

De Kwakel - Na de fraaie 3-0 overwinning van vorige week tegen De Meteoor, speelde KDO afgelopen zondag de streekderby tegen Roda’23. In Bovenkerk wijzigde trainer Raymond de Jong zijn opstelling op één positie ten opzichte van vorige week. De geblesseerde Jim Klijn werd vervangen door de goed ingevallen Bart van der Tol. De wedstrijd Roda’23 – KDO begon pas om half 3 omdat de scheidsrechter problemen had met zijn auto en zodoende een half uur later dan gepland in Bovenkerk arriveerde.

Na drie minuten spelen was Bart Hoving de eerste speler op het veld die de openingstreffer kon maken, maar zijn kopbal ging net over het doel van Roda’23. Vijf minuten later wist de thuisploeg direct hun eerste kans wel te verzilveren. Nadat de linksbuiten van Roda’23 hard en zuiver op het Kwakelse doel schoot, kon doelman Peter Onderwater de bal moeizaam wegstompen. De bal kwam vervolgens pardoes op de knie van Timo Kas terecht, waarna de Bovenkerkse spits, Lennart Rust, simpel binnen kon tikken, 1-0. KDO kreeg weinig ruimte om te voetballen, doordat Roda’23 kort dekte over het gehele veld. Toch konden de Kwakelaars de opbouw redelijk verzorgen, terwijl de thuisploeg er een aantal keer goed uitkwam via snelle combinaties.

In het laatste gedeelte van de eerste helft kwam er meer dreiging in het spel van KDO. Na een perfect uitgespeelde Kwakelse aanval over vijf schijven, werd Mathijs van Rijn door Joeri Stange vrij voor de keeper van Roda’23 gezet. Van Rijn, in het begin van het seizoen veelvuldig trefzeker, schoot de bal echter de tegen uitkomende doelman aan. Ver in de blessuretijd kwam Roda’23 zeer gelukkig aan hun tweede treffer. Joris Kortenhorst kopte de bal weg uit het zestienmetergebied, waarna de bal voor de voeten kwam van Melvin Joling, een middenvelder van Roda’23. Joling dribbelde vervolgens verder met de bal en schoot op het doel. De bal werd ongelukkig van richting veranderd, waardoor de bal in ene in de linkerhoek lag, 2-0. Een flinke domper voor KDO zo vlak voor de start van de rust.

In de tweede helft ging KDO met man en macht op jacht naar een aansluitingstreffer. Door sneller druk te zetten op de verdediging van Roda’23 was de aanvallende intentie van de Kwakelaars duidelijk zichtbaar. Het enige waar het bij de Kwakelaars aan ontbeerden in Bovenkerk, was het geluk in de afronding. Zo gingen er onder andere twee vrije trappen net over en kreeg KDO geen penalty waar het wel recht op had. Ook de invallers Mathijs Molleman en Rick Kruit konden het tij niet keren, waardoor KDO, ondanks het bij vlagen prima verzorgde positiespel, uiteindelijk met 2-0 verloor tegen een gelijkwaardige tegenstander.

Door deze nederlaag zijn de Kwakelaars gezakt naar de zevende positie op de ranglijst. Aankomende zondag is KDO vrij, waarna over twee weken de competitie wordt hervat met een thuiswedstrijd tegen Fortius.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Doron Borger, Joris Kortenhorst, Maurice Bartels, Bart van der Tol (70e Rick Kruit), Bart Hoving, Timo Kas (62e Mathijs Molleman), Menno Lingeman, Mathijs van Rijn en Joeri Stange.

De Kwakel - Na de fraaie 3-0 overwinning van vorige week tegen De Meteoor, speelde KDO afgelopen zondag de streekderby tegen Roda’23. In Bovenkerk wijzigde trainer Raymond de Jong zijn opstelling op één positie ten opzichte van vorige week. De geblesseerde Jim Klijn werd vervangen door de goed ingevallen Bart … Lees meer »