001 -Family
Gehavend Atalante heren 4 pakt 4 punten

Gehavend Atalante heren 4 pakt 4 punten


Geplaatst op: 19 oktober 2015

Er stond voor Heren 4, sinds kort gesponsord door ElectroWorld Bunschoten Abcoude, op woensdagavond 14 oktober een wedstrijd gepland tegen Spaarnestad HS17. Een uitgesproken kans om na een 3-tal (vaak nipt) verloren wedstrijden, deze keer de overwinning te pakken!

Echter ontbraken door school- en studieverplichtingenen precies de twee diagonaalspelers Koen en Max, en de (enige) spelverdeler Stefan kneusde tijdens de training zijn duim en kon, bleek later, ook niet spelen.

Heren 4 begon de wedstrijd erg onwennig, Martijn moest als invaller spelverdeler goed zoeken naar de buitenspelers, maar gelukkig werd hier door Remco en Joost goed op geanticipeerd en werden goede aanvallen afgewisseld met strakke prikballen. De eerst set stond Heren 4 constant steeds een punt of vijf voor en de set werd dan ook uiteindelijke gewonnen met 25-22.

De tweede set zat er al wat meer zelfvertrouwen in het spel en werden de middenaanvallers Rob, Bas en Joep iets meer gezocht en gevonden, al bleven deze snellere set-ups lastig te timen. Maar ook deze midden-heren konden uit hun netelige positie de punten blijven pakken. Er werd dan ook snel uitgelopen en de set werd zonder echte problemen gewonnen met 25-15.

Spaarnestad kwam tijdens de derde set wat meer in hun ritme, terwijl aan de andere kant Heren 4 even in een dip terecht kwam. Verdeler Martijn moest iets vaker gebruik maken van de sterk diagonaal spelende Tim, en omdat hij de variatie van Stefan qua set-ups niet kon evenaren, stond Spaarnestad iets vaker al goed klaar om te blocken. Maar gelukkig sloeg/prikte Heren 4 daar gewoon om- of overheen en kon een kleine achterstand op het laatste moment gekeerd worden naar een 26-24 overwinning.

In de vierde set werd er vers bloed het veld in gebracht in de vorm van Corné. Deze set werd helaas met 25-21 verloren, maar ook in deze set lieten de heren hun veerkracht zien, want na een initieel redelijk grote achterstand wisten ze goed terug te knokken.

Je kon merken dat iedereen toch wel iets sneller last van vermoeidheid kreeg, omdat het spelen in zo'n vreemde opstelling veel meer van je vraagt. Echter door inzet en aanpassingsvermogen van het hele team, is dit gehavende Heren 4 toch maar mooi met 4 punten (3-1) uit Haarlem vertrokken!


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gehavend Atalante heren 4 pakt 4 punten

Er stond voor Heren 4, sinds kort gesponsord door ElectroWorld Bunschoten Abcoude, op woensdagavond 14 oktober een wedstrijd gepland tegen Spaarnestad HS17. Een uitgesproken kans om na een 3-tal (vaak nipt) verloren wedstrijden, deze keer de overwinning te pakken! Echter ontbraken door school- en studieverplichtingenen precies de twee diagonaalspelers Koen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: