Mooie start van ACC in Nieuwveen

Geplaatst op: 19 oktober 2015

Uithoorn - Vandaag is de ACC (Amsterdamse cross competitie) weer begonnen met de mooie wedstrijd in Nieuwveen. Ieder jaar ligt er rondom zwembad Aarweide weer een uitdagend parcours opgebouwd door een aantal UWTC wielren leden. Honderdzesenvijftig deelnemers gingen de uitdaging aan. Bij de jeugd A was Duuk vd Haagen duidelijk de sterkste renner. Duuk al de hele zomer aan het trainen bij UWTC, maar nu nog rijdend in de kleuren van de Bataaf. Ook Teun Wahlen en Sen Haasbroek streden mee bij de jongste jeugd. Teun werd 7e en Sen 8e. Bij de jeugd B waren er twee koplopers van de Amstel: Tristan Geleijn en Wessel Mouris. Hierachter reed UWTC lid Danny Plasmeijer en Sven Buskermolen. In de laatste ronde maakte Wessel een foutje waardoor Tristan het beslissende gaatje kon slaan om de winst te pakken. En Danny stond met een 3e plaats toch ook maar mooi op het podium! Sven werd 4e. Het grootste deelnemersveld was bij de 40+. Hier was Hammish Morrin uit Amsterdam een klasse apart en hij wist Ron Vroom en Frank Nijssen, beide uit Haarlem, ruim achter zich te houden. De UWTC leden Frank Jansen en Pieter Heidema kregen pech en konden de koers niet uitrijden. Marcel Versteeg en Ben de Bruin deden niet zoveel voor elkaar onder en Marcel finishte 2 seconde voor Ben op de 29e plaats. Bij de 40- pakte UWTC-er Bart de Veer al snel de kop. Bart, pas 18 jaar, is altijd in zijn element als de omstandigheden wat moeilijker zijn, modder en technische stukken! Daarmee kan hij beter uit de voeten dan een snelheidsparcours. Ook de UWTC leden Bas de Bruin, Tommy Oude Elferink, Dennis Moolhuijsen en Menno van Capel reden goed voorin mee. Met ruim 1 minuut voorsprong won Bart de wedstrijd voor Niels vd Pijl uit Alphen ad Rijn. Bas werd 3e, maar Bas had op zaterdag een run-bike-run wedstrijd gewonnen! ACC winnaar 2014, Tommy Oude Elferink, moest nu genoegen nemen met de 5e plaats. Maar de competitie is pas net begonnen dus er zullen ongetwijfeld nog mooie wedstrijden volgen, want die titel wil Tommy in 2015 graag opnieuw behalen. Menno van Capel maakte een mooi debuut bij de 40- en reed sterk naar de 7e plaats, net voor Dennis Moolhuijsen. Met 5 UWTC leden in de top-8 van dit sterke deelnemersveld een mooie wedstrijd voor de UWTC wielren! Ondertussen was er ook volop strijd bij de dames/nieuwelingen. Victor Broex (de Amstel) reed hier ook onbedreigd naar de overwinning. En bij deze groep was de overmacht van de Amstel groot. Een heel Amstel podium: Victor, Oven Geleijn en Ruben vd Pijl mochten de bloemen in ontvangst nemen. UWTC dame Lorena Wiebes werd 8e in dit veld en hiermee de tweede dame van de dag. Ian vd Berg moest met een kapotte derailleur opgeven. Helaas geen leuk debuut voor hem bij de nieuwelingen.

Nationaal cross weekend voor de jeugd in het Noorden
Afgelopen zaterdag reden de UWTC leden Siem en Mees van Smoorenburg uit Leimuiden en Mike Derogee uit Nieuw Vennep de landelijke wedstrijd in Emmen. Als eerste moest Siem starten in de cat 2 en al na de eerste ronde waren er twee koplopers en moest onze Siem in de achtervolging. Siem reed de wedstrijd keurig uit naar een 3e plek. Mike startte niet veel later in cat 4 en hij mocht pas als een van de laatste opstellen voor de start. Mike kon een paar plekken winnen en maar het lukte hem niet om nog verder naar voren te schuiven. Mike eindigde uiteindelijk als 20e . Mees stond net als Mike achteraan bij de start en moest zijn best doen om wat plaatsen goed te maken en elke ronde lukte het Mees om toch een paar plaatjes op te schuiven wat uiteindelijk resulteerde in een 21e plek.

Na Emmen starten alle drie de jongens op zondag 18 okt in Hoogeveen, daar lag een zeer technisch parcours. Siem doet het weer goed en na de eerste ronde ligt Siem op een mooie 4e plek en ondanks het zware parcours weet hij dit goed vast te houden en komt hij ook als 4e over de finish. Dit levert Siem een mooie beker op ,de tweede van het weekend !!

Bij categorie 4 rijdt Mike na de start netjes in het midden van het veld rond de 10e plek maar eenmaal aangekomen bij de eerste afdaling is er een opstopping en kan Mike niet doorrijden en durft hij niet meteen af te dalen waardoor hij meerdere plekken terug valt. Later in de wedstrijd maakt hij dit weer goed door in één keer van de afdaling te rijden en bij het klimmen kan hij goed blijven fietsen ipv lopen. Mike komt uiteindelijk als 15e over de finish en is zeer tevreden. Mees rijdt bij cat 5 naar de 18e plaats. Een mooi maar zwaar nationaal cross weekend voor de jeugd van UWTC in het Noorden van het land.

Uithoorn - Vandaag is de ACC (Amsterdamse cross competitie) weer begonnen met de mooie wedstrijd in Nieuwveen. Ieder jaar ligt er rondom zwembad Aarweide weer een uitdagend parcours opgebouwd door een aantal UWTC wielren leden. Honderdzesenvijftig deelnemers gingen de uitdaging aan. Bij de jeugd A was Duuk vd Haagen duidelijk … Lees meer »