001 - Tuimarkt
“Gouden Bochten” in de Bibliotheek Mijdrecht

“Gouden Bochten” in de Bibliotheek Mijdrecht


Geplaatst op: 19 oktober 2015

Mijdrecht - ‘Gouden Bochten: Amsterdam & De Vechtstreek’ is de naam van een boekje over de relatie tussen Amsterdam en de Vechtstreek. Op zaterdag 31 oktober zal Steven de Clerq vertellen over het boekje.

De naam ‘Gouden Bochten’ refereert zowel aan de Amsterdamse grachtengordel als aan de ‘gouden bochten’ van de rivier de Vecht. Hier bevinden zich vele buitenplaatsen van vroegere Amsterdamse grachtenpandbewoners. Om de relatie tussen de stad en het omringende platteland te laten zien is in 2012 is het ‘Gouden Bochten-project’ gestart, ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van de grachtengordel.

Door middel van het uitzetten van fietsroutes is de relatie tussen Amsterdam en de streek rondom Angstel, Gein, Vecht en ’s Graveland ontsloten. Het boekje ‘Gouden Bochten’ geeft de achtergrondinformatie bij de fietsroutes.
Steven de Clerq, mede-auteur van het boekje, neemt u op boeiende wijze mee over de grachtengordel en langs de gouden bochten. Na afloop van de lezing is het boekje te koop voor € 10,00 per stuk.
De lezing is in het kader van de Maand van de Geschiedenis.

Zaterdag 31 oktober, 14.00 – 14.30 in de Bibliotheek Mijdrecht.

Iedereen is van harte welkom, leden èn niet-leden. Toegang is gratis.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

“Gouden Bochten” in de Bibliotheek Mijdrecht

Mijdrecht - ‘Gouden Bochten: Amsterdam & De Vechtstreek’ is de naam van een boekje over de relatie tussen Amsterdam en de Vechtstreek. Op zaterdag 31 oktober zal Steven de Clerq vertellen over het boekje. De naam ‘Gouden Bochten’ refereert zowel aan de Amsterdamse grachtengordel als aan de ‘gouden bochten’ van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: