001 -Family
Kinderboekenweek gevierd op basisscholen in Aalsmeer en Kudelstaart

Kinderboekenweek gevierd op basisscholen in Aalsmeer en Kudelstaart


Geplaatst op: 20 oktober 2015

Aalsmeer - Van 7 tot en met 18 oktober vond de jaarlijkse Kinderboekenweek plaats. Natuur, wetenschap en techniek stonden dit jaar centraal onder het motto ‘Raar maar waar!’. Op veel basisscholen in Aalsmeer en Kudelstaart is aandacht besteed aan de Kinderboekenweek. Een aantal scholen organiseerde een boekenmarkt of nodigde in samenwerking met boekwinkel het Boekhuis een schrijver of illustrator uit. Voor de kinderen een leuke ervaring om van een ‘echte schrijver’ te horen hoe een kinderboek wordt bedacht en gemaakt!

Op de Antoniusschool bracht schrijfster Anne Pek een bezoek aan de groepen 8. Zij vertelde over haar recent verschenen boek ‘Erop of eronder’, dat spannende verhalen bevat over het eeuwigdurende gevecht van Holland tegen het water. Anne had onder andere mooie plaatjes van Kudelstaart in vroeger tijden bij zich om haar verhaal te illustreren. De Antoniusschool had dit bezoek gewonnen tijdens de jaarlijkse scholenavond van het Boekhuis.

Op de OBS Kudelstaart konden de kinderen van groep 1 t/m 4 luisteren en kijken naar kinderboekenillustrator Lisa Brandenburg uit Amstelveen. Lisa heeft al voor uiteenlopende kinderboeken illustraties gemaakt, waaronder voor de prentenboekenserie over heksje Ella. Zij liet de kinderen onder meer zien hoe zij zulke mooie tekeningen maakt. Ook basisschool De Graankorrel kreeg een schrijfster op bezoek. De leerlingen konden luisteren naar en vragen stellen aan Anke Kranendonk, een ervaren kinderboekenauteur die schrijft voor verschillende leeftijden. Er werd aandachtig geluisterd en ook hier zijn de kinderen vast en zeker naar huis gegaan met veel leesinspiratie! Zo is de Kinderboekenweek elk jaar weer een feestelijke periode die bijdraagt aan de leesbevordering van heel veel kinderen.Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kinderboekenweek gevierd op basisscholen in Aalsmeer en Kudelstaart

Aalsmeer - Van 7 tot en met 18 oktober vond de jaarlijkse Kinderboekenweek plaats. Natuur, wetenschap en techniek stonden dit jaar centraal onder het motto ‘Raar maar waar!’. Op veel basisscholen in Aalsmeer en Kudelstaart is aandacht besteed aan de Kinderboekenweek. Een aantal scholen organiseerde een boekenmarkt of nodigde in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: