De Baat (2e)
Sportclubs in Kudelstaart willen gezondere sportkantine

Sportclubs in Kudelstaart willen gezondere sportkantine


Geplaatst op: 21 oktober 2015

Kudelstaart - De sportclubs RKDES, VZOD en Omnia hebben de workshop gezonde sportkantine gevolgd. De clubs ontvingen een starterspakket, bespraken eventuele knelpunten en kregen een map met een inspiratielijst van producten die bij voorkeur gegeten kunnen worden. De workshop werd gegeven in het kader van de aanpak Jongeren op gezond gewicht (JOGG).

Wethouder Zorg Ad Verburg: “Met het project De Gezonde Sportkantine helpt Jongeren Op Gezond Gewicht sportclubs kosteloos om met eenvoudige stappen hun aanbod gezonder te maken, zonder daar omzet voor in te leveren. De gemeente wil gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Dit kan soms door simpele ingrepen, zoals meer fruit zichtbaar neerzetten of het aanbieden van water in de rust. De clubs gaan nu aan de slag, zowel met de kantine als met het stimuleren van waterdrinken. Ik roep ook andere clubs zich op te geven voor het project De Gezonde Sportkantine.”

Mariëlle Buskermolen van RKDES en Omnia en Aad Verburg van VZOD: “Veel kinderen sporten al bij een club of vereniging en brengen daar veel tijd door. Daarom is het ook belangrijk dat het aanbod in kantines gezonder wordt. We gaan er enthousiast mee aan de slag. We gaan het kopen van gezonder eten en drinken makkelijker maken en de gezonde producten meer zichtbaar maken.”

Verenigingsbestuurders merken dat de vraag naar gezondere producten in sportkantines toeneemt. Dit blijkt uit herhaalde onderzoeken van het Mulier Instituut en GfK in opdracht van Jongeren Op Gezond Gewicht. De meerderheid van de bezoekers (60%), en dan vooral ouders (52%) vindt dat er naar verhouding 'meer gezonde producten' in het aanbod van de kantine zou moeten zijn, of dat het aanbod van gezond en minder gezond gelijk moet zijn.

In Nederland doen al meer dan 360 sportverenigingen mee met het project De Gezonde Sportkantine. Zowel kleine als grote sportverenigingen in maar liefst 20 verschillende takken van sport doen mee, met in de top 3: voetbal, hockey en tennis.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een gezonder kantine. Deel tijdens trainingen of wedstrijden water uit in plaats van limonade of sportdrank. Zet een schaal met fruit op de bar, gratis of tegen een laag bedrag, zorg voor een aantrekkelijke presentatie van de gezonde producten en zorg er vooral voor dat de gezonde keuzes goed zichtbaar zijn.

Wil jouw organisatie of club ook contact of informatie over Jongeren op gezond gewicht dan kun je contact opnemen met Mariëlle Splinter, JOGG-regisseur gemeente Aalsmeer, via www.aalsmeer.nl/JOGG.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Sportclubs in Kudelstaart willen gezondere sportkantine

Kudelstaart - De sportclubs RKDES, VZOD en Omnia hebben de workshop gezonde sportkantine gevolgd. De clubs ontvingen een starterspakket, bespraken eventuele knelpunten en kregen een map met een inspiratielijst van producten die bij voorkeur gegeten kunnen worden. De workshop werd gegeven in het kader van de aanpak Jongeren op gezond … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: