Kersverse Milieuhelden bekend

Kersverse Milieuhelden bekend


Geplaatst op: 21 oktober 2015

Aalsmeer - De inzending van de Antoniusschool-leerlingen is op de eerste plaats geëindigd van de Milieubende-wedstrijd in de gemeente Aalsmeer. Deze milieuhelden uit groep 7B stuurden onder andere een compleet uitgewerkt plan voor een ‘Afvalmaandaagse’ in en maakten een stop motion filmpje met een oproep om je afval in de prullenbak te gooien en niet er naast.

Bij EYE Amsterdam krijgt de klas een workshop ‘stop motion film maken’ en de gemeente gaat met de kinderen aan de slag om de Afvalmaandaagse verder uit te werken. Wethouder Job Kluis reikte deze prijs uit in het gemeentehuis van Aalsmeer.

De tweede prijs ging naar groep 7 van De Hoeksteen in Aalsmeer voor het ontwerp van hun Hoekbak, een prullenbak gemaakt van gerecycled afval, plus het lied en de overige activiteiten van club LIVE, een club die belooft voor eeuwig goed voor het milieu te zorgen. Deze leerlingen gaan samen met een professionele liedjesmaker een eigen afvallied schrijven.

Groep 7C van de Antoniusschool won de derde prijs met hun vele, originele filmpjes en het opruimen van maar liefst 150 kilo afval tijdens de Keep It Clean Day. Dit laatste deden ze met alle groepen 7 van hun school. Deze klas krijgt een cursus over recyclen, waarbij ze allemaal nieuwe dingen gaan maken – papier en zelfs eetbare verpakkingen! - van spullen die je anders weggooit.

Wethouder Jop Kluis was erg enthousiast over de Milieuhelden wedstrijd die dit jaar voor het eerst in Aalsmeer werd georganiseerd. ‘De kinderen zijn echt met goede duurzame ideeën gekomen. Dit legt de lat hoog voor volgend jaar!’

Hoe word ik een Aalsmeerse milieuheld?
Eind augustus van dit jaar bood de gemeente Aalsmeer vijf groepen van drie basisscholen in Aalsmeer en Kudelstaart de voorstelling en workshop ‘Hoe word ik een milieuheld?’ aan van de Stichting Milieubende. De Milieubende zet leerlingen uit de groepen 7 en 8 aan tot nadenken over oplossingen voor de huidige milieu- en klimaatproblematiek.

Meer informatie over de Milieubende kunt u vinden op: www.natuurmilieuweb.nl
www.milieubende.nl


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kersverse Milieuhelden bekend

Aalsmeer - De inzending van de Antoniusschool-leerlingen is op de eerste plaats geëindigd van de Milieubende-wedstrijd in de gemeente Aalsmeer. Deze milieuhelden uit groep 7B stuurden onder andere een compleet uitgewerkt plan voor een ‘Afvalmaandaagse’ in en maakten een stop motion filmpje met een oproep om je afval in de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: