Jeugdlid UWTC op podium bij nationale veldrit in Lierop

Geplaatst op: 26 oktober 2015

Uithoorn - Zaterdag 24 oktober togen Siem en Mees van Smoorenburg naar het Brabantse Lierop voor een nationale veldrit. Voor Mees een mooi moment om te kijken waar hij staat, want 4 jaar geleden reed hij hier zijn 1e veldrit, op de motorcross baan met zwaar zand en veel heuvels! Mees heeft naar vermogen gereden en werd 21e bij categorie 5. Bij categorie 2 stond Siem met nog 11 rennertjes aan de start. Siem was zeer goed weg en kreeg Thomas Huitema (uit Roden) mee. Samen bouwden de jongens een mooie voorsprong op. Technisch was Siem beter, maar de veel grotere Thomas was sterker in de eindsprint. Een hele mooie tweede plaats voor Siem .

Jeugdveldrit Zeeland
Zondag 25 okt reed UWTC jeugdlid Mike Derogee een nationale veldrit in het plaatsje Zeeland. Met 27 renners een behoorlijk groot deelnemersveld bij categorie 4. Het was een uitdagend parcours met een leuke klim erin en veel zand. Mike had een goede start en rijdt na de eerste ronden op een nette 9e plaats. Na een valpartij voor hem wordt hij opgehouden en verliest een paar plaatsen. In de laatste ronde krijgt Mike ook nog te maken met een lekke band. Ondanks alle pech werd Mike uiteindelijk 15e!

Amsterdamse cross competitie in Zwanenburg
Bij de tweede wedstrijd van de ACC, bij de Bataaf in Zwanenburg, was UWTC ook weer goed vertegenwoordigd. Bij de jeugd was UWTC jeugdlid Duuk vd Haagen weer goed op dreef en was in gevecht met Nienke Veenhoven (DTS) om de kopplaats. Helaas kreeg Duuk pech met zijn ketting en viel hij sterk terug. Siem van Smoorenburg was een van de kleinere mannen in het veld, maar dat weerhield hem er niet van om gewoon naar de 2e plaats te rijden. Sen Haasbroek werd 11e en de pechvogel Duuk moest nu genoegen nemen met de 12e plaats. Bij de jeugd B was het een UWTC treintje die achter de kopgroep streed om plaats 5-7. Sven Buskermolen was de man van de langste adem en hij veroverde de 5e plaats, voor Mees van Smoorenburg en Danny Plasmeijer.

In de grote groep van 40+ renners (75 man) stonden 3 UWTC leden aan start. Peter van Capel maakte zijn wedstrijddebuut en dat deed hij niet verkeerd! In de eerste fase van de wedstrijd was Sjon vd Berg de eerste UWTC renner in het veld, maar gaande weg de wedstrijd kwam Peter op stoom en kreeg Sjon het zichtbaar zwaar. In de laatste fase van de wedstrijd wist Peter Sjon voorbij te steken. Ben de Bruin reed hierachter een constante wedstrijd.

Door de goede klassering in Nieuwveen stonden de UWTC leden Bart de Veer, Tommy Oude Elferink en Menno v Capel lekker voor in het startveld bij de 40-. Tommy pakte samen met Arthur Rutte uit Haarlem en Niels vd Pijl uit Alphen ad Rijn een kleine voorsprong op Bart in de wedstrijd. Maar na een aantal rondes stond Niels vd Pijl opeens aan de kant en reed Tommy weer bij Bart. Een ronde later ging Tommy hard onderuit en bleek helaas niet verder te kunnen. Dus Bart in de achtervolging op koploper Arhur Rutte en het gat werd langzaam iets kleiner, maar vanuit het achterveld kwam Koos Jeroen Kers uit Amstelveen opzetten. En toen Bart een foutje maakte bij het inhalen van enkele achterblijvers kon Kers de tweede plaats overnemen. De laatste rondes veranderde hier niets meer aan. Hierachter streed Menno van Capel een mooie strijd met leeftijdsgenoot Stefan Appelman. Voor Menno een klassering rond de 7e plaats, en aangezien Menno pas in december 16 jaar wordt is hij waarschijnlijk de jongste renner in dit 40- geweld! Bij de dames/nieuwelingen reden Ian vd Berg en Niels Kramer een goede wedstrijd.