001 -Family
Bronsmotoren bij Museum De Ronde Venen

Bronsmotoren bij Museum De Ronde Venen


Geplaatst op: 26 oktober 2015

Vinkeveen – Zaterdag 31 oktober is de laatste dag van het museumseizoen voor Museum De Ronde Venen. Daarom worden deze dag enkele speciale activiteiten georganiseerd. Aan het begin van de middag wordt een lezing gegeven over de Bronsmotor van de machine. Deze motor is van 1924 en stond oorspronkelijk in een gemaal. Tijdens de lezing komt u alles te weten over deze unieke motor en waarom deze een “bakjesknapper” wordt genoemd. De lezing wordt gegeven door Ad Langelaar, 20 jaar machinist van deze motor en groot kenner van Bronsmotoren. Ook zal Ad zal ingaan op de historie van de Bronsmotorenfabriek in Appingedam. De lezing begint om 12.00 uur, toegang is € 5,- voor entree museum, lezing en koffie. Er is maar beperkt plaats, reserveren bij Ad Langelaar tel 0297 264441 of a.j.langelaar@gmail.com.

Vanaf 14.00 uur is het museum open voor bezoekers. De hele middag zijn er rondleidingen die u meenemen door het museum en de geschiedenis van De Ronde Venen. Om 14.00 uur wordt de Bronsmotor van de Veensteekmachine gestart, steeds weer een spektakel! Ook komen verschillende opduwers en sleepboten naar het museum. De oude motoren van deze schepen zullen ook te horen
Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bronsmotoren bij Museum De Ronde Venen

Vinkeveen – Zaterdag 31 oktober is de laatste dag van het museumseizoen voor Museum De Ronde Venen. Daarom worden deze dag enkele speciale activiteiten georganiseerd. Aan het begin van de middag wordt een lezing gegeven over de Bronsmotor van de machine. Deze motor is van 1924 en stond oorspronkelijk in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: