Stalen zenuwen en vechtlust bij Atalante dames 3

Geplaatst op: 26 oktober 2015

Vinkeveen - Op 23 oktober speelde Atalante dames 3, gesponsord door GT. Bunck haar 3e wedstrijd van dit seizoen. De eerste 2 wedstrijden waren beide
n sterke spannende 5-setters en werden met 3-2 verloren. De wedstrijd van afgelopen vrijdag spande echter de kroon.

De tegenstander, Spaarnestad dames 10 uit Haarlem, bestond uit een jong meidenteam dat tijdens het inslaan even lieten zien wat ze in huis hadden. Harde klappers konden ze uitdelen. Maar klappers die wij goed konden incasseren, zoals later bleek.

Coach Hettie kon vandaag beschikken over Sandra op spelverdeling, Fenny op diagonaal, Agnes en Judith op midden en Aletta en Daniëlle op buiten. Brenda, met een lichte rugblessure en Mirjam, die een tijdje uit de running is geweest, op de bank. De jarige Denise was deze wedstrijd niet aanwezig?
De 1e set begon lekker. Het thuisteam liep iets uit, maar Spaarnestad begon in te lopen waardoor het lange tijd gelijk op ging. Toen het er uit zag dat de tegenpartij de overhand zou nemen, besloot coach Hettie voor een time-out. Dit was een goeie zetj de opslag werd terug veroverd. Er volgde een spannende set die zo gelijk op ging dat het alle kanten op kon gaan. Vechtlust bracht de doorslag aan Vinkeveense kant: 25-23.

De 2e set was wederom een zeer gelijkwaardige pot, maar met hoogte- en diepte punten. Daniëlle moest met een lichte been/knie blessure naar de kant. Mirjam kwam voor haar in de plaats die meteen weer lekker stond te spelen. Ergens halverwege dook Fenny naar de grond voor een redding, echter zonder resultaat, maar wel met pijn. Ze probeerde nog verder te spelen, maar na nog zo’n duik viel het doek. Fenny werd gewisseld voor Brenda die een mooie uitdaging kreeg op diagonaal. Zo werd dit een enerverende set vol spanning en sensatie. En wederom vechtlust. Van beide kanten overigens, maar met maar liefst 35-33 pakte het groengele team uiteindelijk ook set 2.

In het 3e deel kwam Daniëlle weer terug in het veld. Agnes en Fenny even aan de kant. De tegenpartij had duidelijk moeite met de eerdere tegenslagen. Judith had mooie aanvallen en stond goed te verdedigen. Deze set ging met lekker spel en naa Atalante: 25-18 in de pocket.

In de 4e set wilde coach Hettie Fenny toch nog even binnen de lijnen zetten om te gaan spelverdelen. Dé kans om ervaring op te doen met zo’n voorsprong. Het begon wederom voortvarend. Mirjam had een prachtige redding met een omhaal waar menig voetballer jaloers op zou zijn! Echter begon het tij te keren en liep Spaarnestad in. Later zelfs uit. Sandra kwam weer even tussen de lijnen voor de spelverdeling. Op 19-24 kwam Daniëlle aan de service. Met een prachtige servicereeks en alerte reacties kwam de GT Bunck formatie terug tot 24-24. Zou het weer zo’n zenuwslopende set gaan worden? Ja, dat werd het zeker. En ook in de laatste set pakten de dames uiteindelijk de set met 29-27. Geweldig!
Met collectief goed spel, vreugde en positiviteit en natuurlijk soms ook wat geluk kom je een heel eind.

Vinkeveen - Op 23 oktober speelde Atalante dames 3, gesponsord door GT. Bunck haar 3e wedstrijd van dit seizoen. De eerste 2 wedstrijden waren beiden sterke spannende 5-setters en werden met 3-2 verloren. De wedstrijd van afgelopen vrijdag spande echter de kroon. De tegenstander, Spaarnestad dames 10 uit Haarlem, bestond uit … Lees meer »