001 -Family
Grote opkomst bij Combifun activiteit  “videoclip maken” Aalsmeer

Grote opkomst bij Combifun activiteit “videoclip maken” Aalsmeer


Geplaatst op: 27 oktober 2015

Grote opkomst bij Combifun activiteit “videoclip maken” in de herfstvakantie
Het is vrijdag 23 oktober. The Beach stroomt vol met kinderen. Tijd voor de Combifun vakantie activiteit, georganiseerd door Sportservice Haarlemmermeer, Cultuurpunt Aalsmeer en De Binding. De 90 bezoekers in de leeftijd van 6 t/m 12 gaan deze dag een eigen videoclip opnemen op het nummer Happy van Pharrel Williams.

Eerst krijgen de kinderen gezamenlijk een warming-up. Met stem- en bewegingsoefeningen van de toneeldocent van het Cultuurpunt worden de kinderen uit hun comfort zone gehaald. Vervolgens worden de kinderen verdeeld over drie groepen, die op leeftijd zijn samengesteld.

De oudste groep begint met een workshop hiphopdans. Leraar Cefas leert de leerlingen een stoere choreografie aan om te gebruiken in hun videoclip. Ze leren een paar echte breakdance moves en kunnen na een uur als groep een nagenoeg perfecte dans laten zien.

Even verderop krijgen de kinderen van de middelste groep presentatieles. Ze leren wat ze uit kunnen stralen met hun houding. Stuk voor stuk mogen de leerlingen proberen een nutteloos product aan elkaar te verkopen door het juiste enthousiasme uit te stralen en de beste verkoopargumenten te gebruiken. De groep mag vervolgens zeggen of ze het product zouden kopen. Het laatste deel van de les gaat de groep aan de slag om de groepsuitstraling voor in de videoclip te verbeteren.

De allerkleinsten zijn aan het knutselen. Ze zijn bezig met het decor van de videoclip. Dit doen ze door een groot zijl te beplakken. Het thema “Happy” zorgt er voor dat de creativiteit van de leerlingen volop tot uiting komt. Hartjes, smileys, Minions en slingers. Alles wordt gekleurd, geknipt en op het zeil geplakt. Als het kunstwerk af is, is het tijd voor een groepsfoto voor het zelfgemaakte decor.
Vervolgens hebben de leerlingen een kleine pauze. In het kader van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) is er gezorgd voor water en fruit, zodat de leerlingen deze middag niets te kort komen. Na deze korte pauze draaien alle groepen door naar de volgende workshop.

Aan het eind van de dag is het tijd om gezamenlijk de videoclip op te nemen. Alle groepen nemen zenuwachtig plaats voor hun eigen decor. Ze nemen nog een keer de choreografie door en dan gaat de camera aan. “3,2,1 actie!” roept de cameraman. De kinderen dansen en zingen hun laatste beetje energie van die dag er uit. De ouders staan al klaar om de kinderen op te halen. Voldaan en vermoeid gaan de kinderen naar huis. Nu is het afwachten tot de videoclip af is…
Bent u ook benieuwd geworden naar de videoclip? Vanaf aanstaande woensdag is deze te zien op de website van De Binding, www.debinding.nl


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Grote opkomst bij Combifun activiteit “videoclip maken” Aalsmeer

Grote opkomst bij Combifun activiteit “videoclip maken” in de herfstvakantieHet is vrijdag 23 oktober. The Beach stroomt vol met kinderen. Tijd voor de Combifun vakantie activiteit, georganiseerd door Sportservice Haarlemmermeer, Cultuurpunt Aalsmeer en De Binding. De 90 bezoekers in de leeftijd van 6 t/m 12 gaan deze dag een eigen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: