001 -Family
Gemeente Uithoorn krijgt 298 zonnepanelen

Gemeente Uithoorn krijgt 298 zonnepanelen

Gemeente Uithoorn krijgt 298 zonnepanelen

Geplaatst op: 27 oktober 2015

Uithoorn - Wethouder Hans Bouma stelde afgelopen maandag 26 oktober 145 zonnepanelen in werking. De zonnepanelen staan op het dak van de gemeentewerf aan de Industrieweg. Daarnaast plaatst installateur Rooftop de komende periode nog 118 panelen op het gemeentehuis en 35 stuks op de gymzaal bij basisschool De Kajuit.

Onder aanvoering van de Metropoolregio Amsterdam heeft de gemeente Uithoorn samen met de gemeenten Almere, Lelystad, Amstelveen en Aalsmeer de panelen collectief “ingekocht”. De gemeente koopt feitelijk zelf geen zonnepanelen, maar stelt het eigen dak voor een periode van 15 jaar beschikbaar voor het opwekken zonne-energie. Deze energie wordt gedurende 15 jaar door de gemeente afgenomen. De prijs van zonnestroom blijft gelijk aan de huidige prijs van de energie. Na 15 jaar komen de zonnepanelen in eigendom van de gemeenten en profiteert de gemeente nog circa 10 jaar gratis van de opgewerkte energie.

Wethouder Bouma: “De gemeente heeft zelf geen geld om zonnepanelen aan te schaffen, maar we betalen jaarlijks wel een hoge energierekening. Nu gebruiken we dat geld om onze eigen zonne-energie te kopen, en worden we uiteindelijk eigenaar van de panelen. Zo draagt de gemeente ook een steentje bij aan de regionale afspraak om in 2040 energieneutraal te zijn.”

Rooftop Energy plaatst in meerdere gemeenten zonnepanelen op gemeentedaken. Inwoners van deze gemeenten kunnen ook profiteren van deze zonnepanelen. Rooftop biedt inwoners aan op via een certificaat van € 2.500,- deel te nemen in deze investering. Het verwachtte rendement bedraagt 6% per jaar.Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Uithoorn

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente Uithoorn krijgt 298 zonnepanelen

Uithoorn - Wethouder Hans Bouma stelde afgelopen maandag 26 oktober 145 zonnepanelen in werking. De zonnepanelen staan op het dak van de gemeentewerf aan de Industrieweg. Daarnaast plaatst installateur Rooftop de komende periode nog 118 panelen op het gemeentehuis en 35 stuks op de gymzaal bij basisschool De Kajuit. Onder … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: