001 -Family
Stappenplan voor inrichting Koningin Máximalaan (N196)

Stappenplan voor inrichting Koningin Máximalaan (N196)


Geplaatst op: 27 oktober 2015

Uithoorn - Op 8 oktober heeft de provincie Noord-Holland de Koningin Máximalaan (N196) overgedragen aan de gemeente Uithoorn. Het doel van Uithoorn is altijd geweest om het doorgaand autoverkeer zo snel als mogelijk uit het dorpscentrum te weren om de leefbaarheid, levendigheid, veiligheid en bereikbaarheid te vergroten. Eerder onderzoek toonde aan dat de gemeente dan rigoureuze maatregelen moet nemen.

Omdat de definitieve inrichting van het gebied tussen Prinses Irenebrug en Thamerlaan/Laan van Meerwijk nog even op zich laat wachten, neemt de gemeente zo snel mogelijk maatregelen om doorgaand verkeer te ontmoedigen. Daarnaast worden verkeersmaatregelen voorbereid om een tijdelijke inrichting van de N196 ter hoogte van de Dorpsstraat mogelijk te maken waarmee doorgaand verkeer wordt geweerd. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de wijziging van de verkeersituatie op het wegvak tussen Prinses Irenebrug en Thamerlaan/Laan van Meerwijk in drie stappen te doen.

Stappen
Stap 1 heeft twee onderdelen. Op de eerste plaats wordt een aantal acties uitgevoerd waarvoor
geen verkeersbesluiten noodzakelijk zijn. Zo worden onder meer de verkeerslichten bij de voetgangersoversteek ter hoogte van de Dorpsstraat anders afgesteld: het voetgangerslicht staat altijd op groen tot zich een auto aandient. Ook de verkeerslichten bij de kruising met de Laan van Meerwijk worden aangepast en waar mogelijk de belijning van de weg. Deze aanpassingen worden in oktober en november gedaan.

Het tweede onderdeel is het nemen van onder meer verkeersbesluiten die nodig zijn om het wegdeel tijdelijk in te richten. Voor deze verkeersbesluiten geldt een inspraakprocedure, de start hiervan staat gepland in november 2015.

Stap 2 is het daadwerkelijk aanleggen van de tijdelijke inrichting. Dat gebeurt nadat de procedures uit stap 1 zijn afgerond.

Stap 3 is het realiseren van de definitieve inrichting bij de uitbreiding van het winkelcentrum en de aanleg van een nieuw dorpsplein.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Uithoorn

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Stappenplan voor inrichting Koningin Máximalaan (N196)

Uithoorn - Op 8 oktober heeft de provincie Noord-Holland de Koningin Máximalaan (N196) overgedragen aan de gemeente Uithoorn. Het doel van Uithoorn is altijd geweest om het doorgaand autoverkeer zo snel als mogelijk uit het dorpscentrum te weren om de leefbaarheid, levendigheid, veiligheid en bereikbaarheid te vergroten. Eerder onderzoek toonde … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: