Boekpresentatie: maandag 9 november in de Janskerk te Mijdrecht.

Boekpresentatie: maandag 9 november in de Janskerk te Mijdrecht.


Geplaatst op: 31 oktober 2015

Mijdrecht - De historische vereniging nodigt u van harte uit om de presentatie bij te wonen van het door Fred de Wit samengestelde boekje over de bestuursgeschiedenis van de Proosdijlanden.

In de voor hem zo kenmerkende en voor de lezer begrijpelijke bewoordingen vertelt Fred de Wit, de nestor van de historische vereniging, over de ontstaansgeschiedenis van onze regio. Het verhaal is gericht op de proosten, die vanuit Mijdrecht gedurende 700 jaar in de Proosdijlanden de leiding hadden.
De geschiedenis verhaalt over de mens achter de proosten in de periode van de jaren 1085 tot 1795.

De katholieke proosten, die vanuit hun geloof en met oog voor de problemen van de bevolking, maar wel vaak op afstand, het gebied bestuurden en later de protestantse proosten, die een meer regenteske manier van leiding geven hadden. Deze bestuurders gaven leiding aan de ontginningen van het gebied rond het huidige Mijdrecht en Wilnis.

Fred de Wit beschrijft hierbij talloze herkenbare plekken en gaat bijvoorbeeld in op de verschillende, soms ook eigenlijk foutieve straatnamen, die herinneren aan de proosten.

Tijdens zijn onderzoek heeft Fred de Wit vele uren doorgebracht in de diverse archieven, die historisch bronnenmateriaal over onze regio hebben. Aangevuld met een reeks prachtige en op de tekst toegepaste illustraties, is hij er in geslaagd een lezenswaardig geheel te produceren, dat de lezer met veel plezier zal doornemen.

Als een soort kerstgeschenk ontvangen alle leden van de historische vereniging deze uitgave als extra bijlage bij het decembernummer van het kwartaalblad de Proosdijkoerier. Voor niet-leden zal het boekje voor € 9,95 in de winkel te koop zijn.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Boekpresentatie: maandag 9 november in de Janskerk te Mijdrecht.

Mijdrecht - De historische vereniging nodigt u van harte uit om de presentatie bij te wonen van het door Fred de Wit samengestelde boekje over de bestuursgeschiedenis van de Proosdijlanden. In de voor hem zo kenmerkende en voor de lezer begrijpelijke bewoordingen vertelt Fred de Wit, de nestor van de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: