De Vinken gaat de zaal weer in

Geplaatst op: 2 november 2015

Vinkeveen - De resultaten in de veldcompetitie zijn dit najaar redelijk geweest voor de Vinkeveense korfbalhoofdmacht. Als middenmoter in poule 3G van het KNKV heeft het Abn-amroteam zes wedstrijdpunten weten te behalen. In de zaal speelt De Vinken ook in de derde klasse. Bekende en minder bekende tegenstanders zullen samen met gemeentegenoot Atlantis gaan uitmaken wie er indoor de beste resultaten kan behalen.

Selectie
De Vinken gebruikte de laatste oefenwedstrijd om definitief vast te stellen welke spelers en speelsters in de basisacht gaan opereren tijdens de zaalcompetitie. Uiteindelijk treedt het eerste van De Vinken komend zaalseizoen naast verzorger Ron van Vliet en de trainer-coaches René Westdorp en Fred Straatman als begeleiders aan met de dames: Masha Hoogeboom, Emese Kroon, Annick Stokhof en de tijdelijk teruggekeerde Mariska Meulstee. Aan de herenkant spelen Jelle Mul, Rutger Woud, Kelvin Hoogeboom en Gideon Leeflang.

Afgelopen zaterdag was het IJsselsteinse Fortissimo de sparringpartner. Poulegenoot op het veld, maar in de zaal in een andere poule opererend. In de veldwedstrijd wist de Vinken thuis nipt te winnen. Zaterdag was Fortissimo duidelijk de bovenliggende ploeg.

Na een prima eerste helft, waarin beide teams lekker scoorden, zakte het spel van De Vinken in de tweede helft flink in. Fortissimo schoot met scherp en wist na 0-3 pas op 4-4 de thuisploeg naast zich. Tot 9-9 ging het gelijk op. Met de rust was het 11-13. Aan Vinkenkant waren vooral Kelvin Hoogeboom en zus Masha trefzeker.
Na de pauze ging het nog vijf minuten goed. Op 13-14 echter stokte de Vinkenproductie. Bij een 14-16 stand scoorden de bezoekers zes maal op rij en de strijd was gestreden.

In de laatste paar minuten kwam de doelpuntenmachine van De Vinken nog weer enigszins op gang, maar het verschil bleek niet meer in te lopen. Eindstand 18-24.

De eerste zaalwedstrijd speelt De Vinken 1 op 7 november thuis tegen De Corvers uit Hilversum. Deze wedstrijd begint om 15.30 in de sporthal van Vinkeveen.

Vinkeveen - De resultaten in de veldcompetitie zijn dit najaar redelijk geweest voor de Vinkeveense korfbalhoofdmacht. Als middenmoter in poule 3G van het KNKV heeft het Abn-amroteam zes wedstrijdpunten weten te behalen. In de zaal speelt De Vinken ook in de derde klasse. Bekende en minder bekende tegenstanders zullen samen … Lees meer »