001 -Family
Oefenwedstrijd Turn Selectoe GVM

Oefenwedstrijd Turn Selectoe GVM


Geplaatst op: 2 november 2015

Op zaterdag 31 Oktober kreeg de Turn Selectie van GVM wel een hele aparte les. Een heuse oefenwedstrijd met juryleden en prijzen! Een goede kans voor de turnsters om te kijken hoe ver ze zijn met het beheersen van de oefenstof en het uitvoeren van de elementen. De oefenwedstrijd bracht wat spanning met zich mee zodat de turnsters al goed konden oefenen met de wedstrijd zenuwen.

Selectie 1 beet het spits af op het onderdeel sprong. De jong talenten Abigail Pool, Bo van Maanen en Isa Bouwman maakte een mooie koprol zonder handen. Ondanks dat de jong talenten dit sprong onderdeel weinig geoefend hadden zag het er erg goed uit! Isa behaalde de eerste plaats op het podium gevolgd door Bo als tweede en Abigail als derde.

Estelle Da Costa Gomez en Neeltje Hijman zitten samen in dezelfde categorie en doen dit seizoen voor het eerst mee met de selectie wedstrijden. Op brug behaalde deze turnsters samen met Luna van Sijll de hoogste D score! De beste score op balk had Rosalien Sjarifudin die heel strak turnde. Ondanks de operatie die Floun van Remmerden aan haar hand heeft gehad werd zij eerste op vloer! Sprong was het beste toestel van Nynke Bouwman waar zij maar liefst 13.75 punten kreeg. Stefanie Plooij straalde op vloer waar zij een mooie overslag met plank maakte. Hatice Cankaya heeft zichzelf nu al verbeterd ten opzichte van vorig seizoen en werd 7e! De plusjes had Elisa Hoornweg helemaal onder controle. Zij voerde de plusjes zo goed uit dat ze op vloer de volledige D score ontving.

Het podium bij selectie 1 werd betreden door Chalisa Bocxe (3e plaats), Luna van Sijll (2e plaats) en Isa de Jong (1e plaats) Gefeliciteerd meiden!

Na een kleine uitloop kon selectie 2 eindelijk beginnen. De voorgeschreven oefenstof turnsters streden tegen elkaar. Kampioen op sprong was Grace Makungu, zij maakte een mooie overslag. Tara de Jong had samen met Jessica Helmer de beste score op balk. En dat ondanks Tara aftrek kreeg voor hulp. Top! Lynn van den Bosch maakte op balk een prachtige radslag. Lisa Nieuwkoop en Tess van Vugt hebben elkaar goed gesteund tijdens de oefeningen en zette vooral een goede score neer op Brug. Marit Zwemer was erg zenuwachtig voor de balk. Zou ze de oefenstof wel onthouden en goed uitvoeren? Nou en of!! Zonder ook maar iets voorgezegd te hebben deed ze haar oefening en dit werd beloond met een 3e plaats. Ondanks de zenuwen en de pech met een blaar die Jessica Helmer tijdens het inturnen kreeg stond ze op het podium met een zilveren medaille! Dat netjes en strak werken beloond wordt heeft Karlijn Hoornweg goed laten zijn. Zij was de kampioen en ontving de gouden medaille.

De 4 keuze oefenstof meiden streden ook tegen elkaar. Iris Koppenol maakte voor het eerst helemaal alleen een salto achterover van de balk af! Zij behaalde de 1e prijs. Trots zijn wij op Lisa van Nobelen die ondanks de moeilijke oefenstof eisen haar sprong met plank sprong. Merel ten Haaf deed mee in een hoger niveau , wederom was vloer haar beste onderdeel. Nelianne Meijer is voor het eerst bij de selectie en meteen naar huis met een zilveren medaille. Gaaf!

Naast de wedstrijd hadden we ook een mappen verkiezing. De turnsters van GVM hebben allemaal hun eigen turnmap die wij gebruiken tijdens de lessen. Iedere turnsters is vrij om daar zelf ook nog leuke dingen in te stoppen. In de herfstvakantie gingen alle mappen mee naar huis en tijdens de wedstrijd werden de winnaars bekend gemaakt. Floun van Remmerden heeft een prachtige map met tabbladen, wedstrijd gegevens, foto’s en nog veel meer. Zij mocht de prijs van Selectie 1 in ontvangst nemen. Bij selectie twee sprong de map van Jessica Helmer er bovenuit en beide dames gingen naar huis met een leuk spel!


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Oefenwedstrijd Turn Selectoe GVM

Op zaterdag 31 Oktober kreeg de Turn Selectie van GVM wel een hele aparte les. Een heuse oefenwedstrijd met juryleden en prijzen! Een goede kans voor de turnsters om te kijken hoe ver ze zijn met het beheersen van de oefenstof en het uitvoeren van de elementen. De oefenwedstrijd bracht … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: