001 -Family
Spannende strijd Atalante MB1 tegen Amstelveen

Spannende strijd Atalante MB1 tegen Amstelveen


Geplaatst op: 2 november 2015

Vinkeveen - Vrijdag 30 oktober speelde het meisjes B1 team van Atalante thuis tegen Amstelveen. De meiden hadden in de uitwedstrijd heel spannend 2-2 gelijk gespeeld. Deze opponent heeft beduidend meer lengte, gemiddeld iets ouder en iets meer kracht. Atalante moest vooral bouwen op eigen techniek en eigen spelletje en dat pakte deze keer nog beter uit!

In de eerste set was het in het begin even wennen. Lucia had het spelverdelingsstokje overgenomen van Chanel die in de diagonaal startte. Amstelveen nam vanaf het begin de leiding in de wedstrijd. Zij scoorden vooral door een goede service en maakten ook goed gebruik van hun lengte bij het net met hun aanval. Maar Atalante herpakte zich goed. Met een solide pass, een aantal reddingen en mooie aanvallen van Roos en Maaike namen zij het heft weer in handen. Ook maakte Chanel met haar listige onderhandse service heel wat punten. In een spannende eindstrijd hielden de meiden hun hoofd koel en wonnen met 25-22.

In het tweede bedrijf kwam Anouk in het veld. Deze set ging helemaal gelijk op. Beide kanten waren lekker aan het aanvallen en zetten elkaar ook onder druk met een goede service. Met name Jade had de bovenhandse serve helemaal gevonden en plaatste de bal hard in het achterveld van de gastploeg. Ondanks de Amtelveense service druk bleven de Vinkeveense meiden aardig goed passen en kon Lucia de aanvallers goed bedienen. Zeker Lisanne maakte een aantal lekkere klappen op het midden. Het was wederom spannend tot het eind en door nog wat slimme prikballen van Anouk wist Atalante deze set ook te winnen met dezelfde cijfers.

De laatste twee sets toonden een eender beeld. Spannende rally's en een stand die steeds gelijk opging. Het onderscheid zat hem erin dat in beide sets Atalante solide het eigen spel bleef spelen, terwijl Amstelveen aan het einde van de set wat zenuwachtig werd en wat onnodige foutjes maakte. Amstelveen bleef in beide sets op de 20 punten steken, en pakte een 4-0 winst. Coach Frans Roos kan trots zijn op de meiden die door hard werken de tweede positie in de poule hebben verstevigd!


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Spannende strijd Atalante MB1 tegen Amstelveen

Vinkeveen - Vrijdag 30 oktober speelde het meisjes B1 team van Atalante thuis tegen Amstelveen. De meiden hadden in de uitwedstrijd heel spannend 2-2 gelijk gespeeld. Deze opponent heeft beduidend meer lengte, gemiddeld iets ouder en iets meer kracht. Atalante moest vooral bouwen op eigen techniek en eigen spelletje en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: