001 -Family
Volleybalproject op de Vinkeveense basisscholen

Volleybalproject op de Vinkeveense basisscholen


Geplaatst op: 2 november 2015

Vinkeveen - Volleybalvereniging Atalante is gestart met volleyballessen op de Vinkeveense basisscholen; de St Jozefschool, de Pijlstaartschool en de Schakel. Alle kinderen van groep 3 tot en met groep 8 krijgen tijdens de gymles 2 keer volleyballes van volleybaldocent Hans Ritmeester die door de Nederlandse Volleybalbond naar voren is geschoven. De lessen op de scholen vinden plaats van 31 oktober tot en met 16 november.

Vrijdag 31 oktober was de aftrap bij de St Jozefschool. Zo'n kleine 150 leerlingen hebben de kneepjes van het volleybalspelletje geleerd. De eerste gymles krijgen ze vooral les in de volleybaltechnieken. Tijdens de tweede gymles gaan ze meer naar partijtjes spelen. Doordat Atalante al vaker les heeft gegeven zie je wel dat er wat meer handigheid is in het spelletje bij de oudere groepen.

Een en ander ter voorbereiding van het jaarlijkse volleybaltoernooi, wat al weer voor de 13e keer zal worden gehouden en jaarlijks goed voor zo’n 175-200 deelnemers. Het toernooi wordt gespeeld op twee woensdagmiddagen in de Boei. Op 18 november strijden de groepen 3, 7 en 8 en op 25 november de groepen 4, 5 en 6 om de diverse bekers die te winnen zijn. Dan kunnen de kinderen hun kunsten tonen die zij bij de lessen van Hans hebben geleerd!Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Volleybalproject op de Vinkeveense basisscholen

Vinkeveen - Volleybalvereniging Atalante is gestart met volleyballessen op de Vinkeveense basisscholen; de St Jozefschool, de Pijlstaartschool en de Schakel. Alle kinderen van groep 3 tot en met groep 8 krijgen tijdens de gymles 2 keer volleyballes van volleybaldocent Hans Ritmeester die door de Nederlandse Volleybalbond naar voren is geschoven. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: