KDO wint in eigen huis nipt van Fortius en stijgt naar de vierde plaats

Geplaatst op: 2 november 2015

De Kwakel - Na een weekend zonder competitieverplichtingen kon KDO afgelopen zondag de zure nasmaak wegspoelen van de 2-0 nederlaag tegen Roda’23 van twee weken geleden. Promovendus Fortius kwam namelijk op bezoek in De Kwakel. Trainer Raymond de Jong kon tegen de Amsterdammers niet beschikken over zijn vaste doelman Peter Onderwater, die flinke last van zijn rug had. Tim ten Brink was zijn logische vervanger en deed dit met verve.

Fortius, vorig jaar gepromoveerd via de nacompetitie vanuit de vierde klasse, was op voorhand een onbekende tegenstander voor de Kwakelaars. Het elftal van de extraverte trainer Michel Klijnzoon kende een moeizame start van de competitie, maar wist toch al zeven punten in de wacht te slepen, waaronder een fraaie 1-2 overwinning op Roda’23. De Amsterdammers begonnen de wedstrijd in een 4-4-2 opstelling met een compact middenveld zonder echte buitenspelers. Het eerste wapenfeit van de wedstrijd was een kopbal van Mathijs van Rijn in de derde minuut. In de daaropvolgende minuten kwam KDO twee keer met de schrik vrij. Dankzij een bal op de paal en een redding van Tim ten Brink één op één met de Amsterdamse spits, bleef het na tien minuten spelen 0-0. De creatieve spits van de Amsterdamse gasten was regelmatig een plaaggeest voor de Kwakelse achterhoede. Tot drie keer toe wist hij in de eerste helft vanaf de linkerkant voorlangs het Kwakelse doel te schieten. Tussendoor moest gelegenheidslinksback Maurice Bartels noodgedwongen het veld verlaten vanwege rugklachten, Erik Verbruggen verving hem.

Waar Fortius dus verzuimde om KDO op achterstand te zetten, waren de Kwakelaars uiterst efficiënt bij de eerste gecreëerde kans in de 31e minuut. Mathijs van Rijn ontving de bal aan linkerkant van het veld, omspeelde twee tegenstanders en schoot op de paal na een prima individuele actie. De bal stuitte terug en kwam voor de voeten van Joeri Stange de bal hard in de linkerhoek schoot, 1-0. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Doordat KDO in de eerste helft moeite had om het middenveld in handen te krijgen, wijzigde trainer Raymond de Jong zijn formatie naar 3-4-3 in de tweede helft. Door deze slimme aanpassing wonnen de Kwakelaars steeds meer persoonlijke duels en kreeg het grip op de wedstrijd. In de 56e minuut resulteerde het lichte overwicht in een schitterende aanval waarbij Bart van der Tol het eindstation was. Menno Lingeman veroverde de bal op het middenveld en speelde Joris Kortenhorst in. Kortenhorst wist met een knappe steekbal Bart van der Tol vrij voor de keeper te zetten, die van dichtbij koelbloedig afmaakte, 2-0. Drie minuten later werd het zelfs 3-0 dankzij een één-tweetje tussen Joeri Stange en Mathijs van Rijn, waarbij laatstgenoemde de bal langs de geklopte doelman schoot.
KDO leek op rozen te zitten, maar niets bleek minder waar toen Fortius in de 66e minuut de 3-1 binnenschoot. De Amsterdammers gingen meer druk zetten naar voren, waardoor het Kwakelse spel onrustiger werd. In de 86e minuut kwam de spanning volledig terug in de wedstrijd toen Fortius, na een schermutseling voor het Kwakelse doel, de 3-2 maakte. In de resterende tijd kreeg KDO mogelijkheden in de omschakeling om alsnog de 4-2 aan te tekenen, maar dit lukte niet. Achterin was het nog even billen knijpen, maar na zeven minuten blessuretijd vond scheidsrechter van Gom het genoeg en was de Kwakelse overwinning een feit.

Door deze driepunter tegen Fortius stijgt KDO naar de vierde plaats op de ranglijst doordat concurrenten Diemen, De Meteoor en Ouderkerk hun gespeelde wedstrijden verloren. Volgende week spelen de Kwakelaars opnieuw thuis en dan komt Diemen op bezoek. Diemen, vorig seizoen kampioen geworden in de vierde klasse, heeft net als KDO dertien punten behaald. De wedstrijd

De Kwakel - Na een weekend zonder competitieverplichtingen kon KDO afgelopen zondag de zure nasmaak wegspoelen van de 2-0 nederlaag tegen Roda’23 van twee weken geleden. Promovendus Fortius kwam namelijk op bezoek in De Kwakel. Trainer Raymond de Jong kon tegen de Amsterdammers niet beschikken over zijn vaste doelman Peter … Lees meer »