001 -Family
Afsluiting Waterwolftunnel voor regulier onderhoud

Afsluiting Waterwolftunnel voor regulier onderhoud


Geplaatst op: 2 november 2015

Aalsmeer - In het weekend van 6 tot en met 8 november 2015 wordt de Waterwolftunnel onder de Ringvaart tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer twee nachten afgesloten voor verkeer. De afsluiting is nodig voor het uitvoeren van geplande onderhoudswerkzaamheden. Verkeer op de N201 wordt deels omgeleid en moet rekening houden met enige vertraging.

Vanwege de onderhoudswerkzaamheden aan de Waterwolftunnel, is de tunnel afgesloten van vrijdag 6 november (19.00 uur) tot zaterdag 7 november (06.00 uur) en van zaterdag 7 november (19.00 uur) tot zondag 8 november (06.00 uur). Door de afsluiting kan het verkeer geen gebruik maken van de N201 tussen de Legmeerdijk in Aalsmeer en de aansluiting met de Fokkerweg in Haarlemmermeer. Met behulp van borden worden de omleidingsroutes aangegeven.

Regulier onderhoud
Om de veiligheid en doorstroming van de Waterwolftunnel te kunnen garanderen, is het noodzakelijk dat de tunnel regelmatig onderhouden wordt. Dit onderhoud vindt deels plaats terwijl de tunnel open blijft voor verkeer. Drie keer per jaar dient de tunnel echter afgesloten te worden om de veiligheid van het onderhoudspersoneel te kunnen garanderen en te zorgen voor een snel verloop van de onderhoudswerkzaamheden. De werkzaamheden zijn niet alleen voor preventief onderhoud, zoals het wassen van de tunnelwanden en het reinigen van de wegmarkeringen, maar ook voor inspecties en testen, zoals controles op veiligheidsmiddelen. Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen worden de onderhoudswerkzaamheden in de nacht uitgevoerd.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Afsluiting Waterwolftunnel voor regulier onderhoud

Aalsmeer - In het weekend van 6 tot en met 8 november 2015 wordt de Waterwolftunnel onder de Ringvaart tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer twee nachten afgesloten voor verkeer. De afsluiting is nodig voor het uitvoeren van geplande onderhoudswerkzaamheden. Verkeer op de N201 wordt deels omgeleid en moet rekening … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: