001 -Family
Kinderen bouwen 10 weken aan zelfvertrouwen

Kinderen bouwen 10 weken aan zelfvertrouwen


Geplaatst op: 2 november 2015

Regio - Veel kinderen zijn wel eens bang of onzeker dat ze iets niet kunnen. Zij denken vaak dat zij de enige zijn met dit soort gedachten of gevoelens. Dit komt echter veel voor. Stichting Samen Sterk voor Kinderen organiseert m.b.v. subsidie van onze gemeente, dit najaar een training voor kinderen uit groep t /m 8, om te bouwen aan zelfvertrouwen. Er word aandacht besteed aan onzekerheid bij het leren op school en maken van toetsen. Er word gewerkt aan onzekerheid bij het omgaan met andere kinderen of mensen. Sommige kinderen zijn bijvoorbeeld bang om afgewezen te worden of vinden het moeilijk om voor zichzelf op te komen. Tot slot word er gewerkt aan onzekerheid bij het bewegen, bijvoorbeeld op de sportclub. De belangrijkste oorzaak zijn vaak gedachten, waardoor spanning, angst en stress wordt opgebouwd. Tijdens de training leren de kinderen deze gedachten onder andere veranderen in helpende gedachten. Ook word er aandacht besteed aan je anders leren voelen en ontspannen. Uiteindelijk gaat het ook om anders leren doen. Zo word er bijvoorbeeld geoefend met ander gedrag in toneel oefeningen. Het gevolg is dat toetsen maken een makkie wordt, omgaan met anderen een feest en het leveren van prestaties een uitdaging. Deelnemers leren weer functioneren zoals ze willen, omdat ze hun onzekerheid overwinnen.

Kom ook bouwen aan zelfvertrouwen op de training faalangst de baas! De training bestaat uit 10 bijeenkomsten van 1,5 uur. Bij de training horen ook een intakegesprek en twee ouderbijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn op dinsdagmiddag en starten op 24 november. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Komende weken vinden de intake gesprekken plaats.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met de trainer 0297 – 27 46 05 of via email praktijkvoorlevensgeluk@gmail.com. Ook vind je informatie over de training op www.ssvk.nl


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kinderen bouwen 10 weken aan zelfvertrouwen

Regio - Veel kinderen zijn wel eens bang of onzeker dat ze iets niet kunnen. Zij denken vaak dat zij de enige zijn met dit soort gedachten of gevoelens. Dit komt echter veel voor. Stichting Samen Sterk voor Kinderen organiseert m.b.v. subsidie van onze gemeente, dit najaar een training voor … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: